Gemeente Stad Deinze

Middelbare graad: Verteltheater

Doelgroep: leerlingen die Woord – Lagere graad hebben afgewerkt
Lestijd: Woordstudio 1 uur/week + Dramastudio 1 uur/week (M1+M2) / Spelstudio (M3) 1 uur/week
Duur graad: 3 jaar

Woordstudio

Verlies je jezelf soms in een spannend verhaal? Laat een mooi gedicht jou niet onberoerd?
Vind je stand-upcomedy het einde?
Ga binnen een zelfgekozen thema op zoek naar passende gedichten, teksten, sketches en
mix deze tot een bruisend geheel. Je vult daarbij de gehele ruimte met jouw stem en
expressie!

Dramastudio (M1 + M2)

Hou je van toneelspelen? Of wil je het graag leren? In Dramastudio ben je op je plaats! Je neemt een heerlijke duik in een bad vol theater. Samen met anderen ontdek je in een ongedwongen sfeer het pure plezier van improviseren en toneelspelen. We zijn zo veel meer dan alleen maar onze woorden. Ook met je ogen, je gezicht, je handen, kortom met heel je lichaam kan je ‘spreken’!

Door leuke oefeningen en speelse opdrachten ontdek je de acteur of actrice in jezelf. We maken korte scènes en verzinnen de gekste personages. Hier mag je je fantasie botvieren, leer je durven en uitproberen, alles kan en mag. Zo krijg je zelfvertrouwen en vooral veel plezier in het samen spelen! Je gaat volop voor jouw eigen verhaal en leert dit over te brengen op een publiek. Af en toe spring je ook even van het podium af en neem je de camera ter hand. Zo toveren we onszelf op het grote doek! Wat is het verschil met spelen in het theater? We ontdekken het allemaal!

Spelstudio (M3)

Nu ga je spelen, improviseren, je eigen grenzen doorbreken. Je wordt een koning of een clochard … je test een andere manier van praten of bewegen uit … je laat mensen lachen, huilen, schrikken …

Je dompelt jezelf helemaal onder in het toneelspelen en leeft je volledig in in jouw personage.