Gemeente Stad Deinze

NIEUW! Middelbare graad: Media

Doelgroep: Voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen
Lestijd: Mediastudio 1 uur/week + Spreekstudio 1 uur/week
Duur graad: 3 jaar

Mediastudio

Heb je zin om de media te ontdekken? Wil je je eigen radioshow presenteren of je eigen podcast creëren? Spreek je graag eens een stem in van een (animatie)film of luisterboek? Of droom je van een carrière als vlogger op YouTube? Of misschien ben je gewoon op zoek naar je eigen verhaal en hoe je dit digitaal (in klank en beeld) het best kan vormgeven met behulp van je eigen taal en stem?

Dan is deze opleiding geknipt voor jou! Je proeft niet alleen van de hele waaier aan mogelijkheden (met onder meer een eigen live-uitzending op de Deinse stadsradio!), we stippelen ook samen met jou je persoonlijke parcours uit. Zo kan je helemaal gaan voor wat jij wil bereiken, onder de professionele coaching van docenten met massa’s media-ervaring.

Spreekstudio

In Spreekstudio ga je verder aan de slag met het werkmateriaal uit het hoofdvak (Spelstudio, Radio maken of Spreken en presenteren). Je verkent de mogelijkheden van jouw stem en leert die te ontspannen en vrij te gebruiken. Zo vind je jouw eigen stem(persoonlijkheid) en vanuit die kern ook het nodige vertrouwen om voor een publiek te spreken.

Aan de hand van leuke spreek- en speloefeningen verrijk je je taalvaardigheid en verfijn je je uitspraak en articulatie. Er is ook veel aandacht voor de fysiek van de spreker want stem en lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit alles draagt bij tot je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.