Gemeente Stad Deinze

Medewerkers en vrijwiligers vaccinatiecentrum

Deze pagina is in opbouw. Zodra er meer informatie beschikbaar is, vullen we de pagina aan.

Voor de planning en communicatie voor medewerkers en vrijwilligers in vaccinatiecentrum Brielpoort maken we gebruik van een online planningstool: Book’U.

Binnenkort zal je een e-mail krijgen van Book’U met een link om een wachtwoord in te stellen op de website van Book’U. Vervolgens kan je jouw profiel vervolledigen, onder meer met je rijksregisternummer en bankrekeningnummer. Waarom vragen we jouw rekeningnummer en rijksregisternummer? We vragen een engagement van de vrijwilligers en willen dat goed omkaderen. Alle vrijwilligers zijn verzekerd en ontvangen een vergoeding van 10 euro per gepresteerde shift. De gegevens worden opgeslagen in de beveiligde omgeving van Book'U en enkel gebruikt voor het vrijwilligerswerk voor het vaccinatiecentrum. Nadien worden alle persoonsgegevens gewist. We werken volgens de richtlijnen in de GDPR-wetgeving.
Ook de taken die je wilt opnemen, zal je opnieuw moeten aanduiden. Je gaf deze informatie al eerder, maar Book'U kan die helaas niet automatisch overnemen. 

Een korte handleiding voor het inschrijven vind je op de website van Book’U.

In diezelfde mail zal je de logo’s van de Apple App Store en Google Play Store vinden waarmee je de gratis smartphone-app van Book’U kan downloaden. Superhandig om snel te weten wanneer we medewerkers zoeken en om aan te geven wanneer je kan helpen, zeker doen!

Wanneer kan ik helpen?

We staan voor een lange vaccinatieperiode. We starten langzaam op en passen het tempo aan volgens de levering van de vaccins. Er stelden zich meer dan 500 vrijwilligers kandidaat. Niet iedereen zal dus de eerstkomende weken ingeschakeld worden. Dankjewel voor je geduld, we houden je via Book’U op de hoogte.


Word ik ook gevaccineerd?

De medewerkers van het vaccinatiecentrum worden samen met de zorgverleners gevaccineerd. Momenteel is enkel het AstraZeneca-vaccin beschikbaar. Dat vaccin kan op dit moment enkel toegediend worden aan wie 55 jaar of jonger is. Als je in aanmerking komt, zal je uitgenodigd worden naar het centrum om je te laten vaccineren.

Meer info over dit vaccin en de andere vaccins vind je op www.laatjevaccineren.be/covid-19-vaccins/soorten-vaccins.


Nog vragen?

Vast wel. Je kan ze stellen via de Book’U-app en via e-mail: vaccinatiecentrum@deinze.be.