Gemeente Stad Deinze

Luisterboeken en Daisyboeken

Luisterboeken

Luisterboeken zijn romans of verhalen die op cd worden voorgelezen en die je bijvoorbeeld in de auto of op reis kan beluisteren. Meestal zijn het acteurs die de verhalen inspreken, soms is het de schrijver zelf die zijn boek voorleest.

De bibliotheek bezit een 85-tal luisterboeken, voor kinderen en volwassenen. 

Daisyboeken

Ook voor personen die moeilijk een gewoon gedrukt boek kunnen lezen, hetzij omdat ze slechtziend zijn, hetzij omdat ze een leesbeperking zoals dyslexie hebben, heeft de bibliotheek een aanbod.

De bibliotheek beschikt over een pakket boeken, ingesproken op een daisyrom. Deze daisyroms zijn afspeelbaar op een cd/dvd-speler met mp3-ondersteuning, maar de meest geschikte en gebruiksvriendelijke apparatuur is een daisyromspeler.

Vooraleer je een daisyromspeler aankoopt, is het aangewezen zo’n toestel uit te proberen. In de bibliotheek kan je een¬†daisyromspeler voor drie weken gratis ontlenen, je betaalt enkel een waarborg van 50 euro.

De bibliotheek heeft ook ingesproken daisyboeken voor kinderen. Op die manier kunnen kinderen of jongeren met dyslexie ook leesplezier ervaren.

Bedrag

Gratis