Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Cultuurcentrum Leietheater

Enthousiaste horeca-uitbater gezocht!

HR-simulatie cafe CC Leietheater - klein 

AGB Stad Deinze is op zoek naar een enthousiaste uitbater voor de horecazaak (bar/brasserie/grand café/restaurant) van het cultuurcentrum Leietheater.

De uitbating, op weekdagen en weekends, zowel overdag als ’s avonds, is voor een breed publiek en gebeurt onder de vorm van een concessieovereenkomst (looptijd 15 jaar).

Het gebouw, Brielstraat 8, ligt langs de Leie op het cultuureiland omgeven door mudel en Brielpoort, op de hoek van een belangrijke invalsweg naar het centrum, de markt en de belangrijkste winkelstraat. Het treinstation ligt op wandelafstand.

De ruimtes (420,86 m²) in concessie voor de horeca-uitbating bestaan uit:
- gelijkvloers: horecaruimte met toog zonder tapinstallatie/koelkasten, sanitair voor mindervaliden, casco keuken, (afval)bergingen en gang
- 1e verdieping: traphal met vide, gang, sanitair, berging en technische ruimte
- buitenzone aan horecaruimte van min. 60 m² voor plaatsing van terras tijdens zomerseizoen.

De effectieve uitbating kan ten vroegste aanvangen op 1 september 2019. De inrichtingswerken kunnen in overleg gestart worden vanaf 1 juni 2019. De concessieleidraad is beschikbaar tot 27 februari 2019 op: https://cloud.3p.eu/Downloads/1/3826/CU/2019.

Indienen van een offerte kan tot 28 februari 2019 om 12 u.

Leietheater

De realisatie van het Leietheater is op dit moment halfweg. In het najaar 2019 zal het nieuwe gebouw klaar zijn om cultuurminnaars uit Deinze en de regio te ontvangen. Met de start van de bouw van het Leietheater in september 2017 kwam een langgekoesterde droom tot werkelijkheid. Hoewel er talrijke culturele gebouwen en evenementen bestaan, werd het ontbreken van een theaterzaal en de bijhorende voorstellingen als een belangrijk tekort ervaren voor de centrumstad Deinze.

De voorbereidingen lopen momenteel volgens plan, zowel op vlak van het bouwproces als voor de toekomstige werking. Iedereen heeft de prachtige nieuwbouw in geglazuurde baksteen uiteraard al van buitenaf kunnen bewonderen. Na het beëindigen van de ruwbouwfase, kan worden gestart met de afwerking binnenin.

Ontwerpers

In 2011 werd een open oproep gelanceerd via de Vlaamse Bouwmeester voor de bouw van het nieuwe cultuurcentrum. In totaal deden 127 teams, waarvan 48 buitenlandse, mee aan de Open Oproep. Na de eindselectie in maart 2012 koos de jury onder leiding van De Vlaamse Bouwmeester unaniem voor het ontwerp van het architectenbureau V+ & Trans. De architecten zijn twee jonge docenten van Sint-Lucas Gent en Luik, Bram Aerts en Jorn Bihain. Hun voorstel beantwoordde, op maat van Deinze, het beste aan de verwachtingen van de stad. In 2014 werd dan uiteindelijk het definitieve ontwerp voor het nieuwe gebouw goedgekeurd.

Locatie

Het cultuurcentrum komt op de hoek van de Brielstraat en de Tweebruggenlaan, aan de kant van het Museum van Deinze en de Leiestreek. Het gebouw is een compact volume met een benedenbouw in glas en aluminium en een bovenbouw in witte geglazuurde baksteen. Blikvanger van het gebouw wordt de toneeltoren boven het podium van de schouwburg.

Accommodatie

In de nieuwbouw is een theaterzaal ondergebracht met 450 vaste zitplaatsen. De zaal krijgt een warm karakter door het gebruik van hout, maar beschikt ook over een degelijke technische en akoestische uitrusting om zo een optimale kijk- en luisterbeleving mogelijk te maken. Ook de ruimtes voor de artiesten voldoen aan de hedendaagse normen op het vlak van comfort en gebruiksgemak.

Behalve de theaterzaal zijn er ook een aantal vergaderzalen en polyvalente ruimtes aanwezig waar niet alleen stedelijke organisaties, maar ook lokale organisatoren en verenigingen gebruik kunnen van maken. De centrale polyvalente ruimte is bovendien opdeelbaar en dus geschikt voor zowel kleine als grotere initiatieven. In het cultuurcentrum komt een cafetaria met terras, ook de burelen van de dienst cultuur en evenementen zullen er gehuisvest zijn.

Werking

Ook de toekomstige werking wordt volop voorbereid. Op 1 september begon nieuwe directeur Benoît Vanraes aan zijn opdracht om van het Leietheater een succesverhaal te maken. Ook van het andere voorziene personeel wordt de aanwerving stapsgewijs verdergezet, zodat vanaf september 2019 het cultuurcentrum op volle kracht kan draaien. Zowel het programma als de gebruiksvoorwaarden van het Leietheater zullen later worden bekend gemaakt, op basis van de beleidsbeslissingen van de nieuwe bestuursploeg van de fusiestad Deinze.

Vrijwilligers gezocht!

Wens je jouw vrije tijd meer te besteden aan cultuur? Ben je graag tussen mensen? Dan verwelkomen wij jou graag als vrijwilliger van het Leietheater. Als vrijwilliger ben je mee verantwoordelijk voor allerlei taken, afhankelijk van jouw interesses, zoals onthaal van publiek , controle van tickets, begeleiden van artiesten, promotie, enz.
Interesse? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact op met jou.