Gemeente Stad Deinze

Wegenwerken Leernsesteenweg

Op maandag 24 augustus 2020 startten wegenwerken op de N466 - Leernsesteenweg. In het deel tussen Kiekendreef en de rotonde wordt de straat heraangelegd met veilige fietspaden, gescheiden van de autorijweg. De werken zullen een jaar duren.

De weg wordt volledig opgebroken en heraangelegd. Tegelijkertijd wordt de riolering vervangen door een gescheiden rioleringsstelsel voor afvalwater en regenwater.

Bij de heraanleg worden veilige, volledig van de rijweg gescheiden fietspaden voorzien. Ter hoogte van basisschool LEERNEst komt er een parallelweg. Op die manier zullen de ouders via kiss-and-ride hun kinderen veilig kunnen afzetten aan de school.

Ook de bushalten worden heraangelegd met aangepaste perrons en halte-infrastructuur: bushokje, vuilbakje en fietsbeugels. 

Timing

De aannemer startte op maandag 24 2020 augustus in het deel tussen de Kiekendreef en de Molenhuisstraat. Op maandag 9 november wijzigde de werfzone: tussen de Molenhuisstraat en de rotonde aan Sint-Martens-Leerne.

Wegomleggingen

- Vanaf 24 augustus is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de N466. Er is een omleiding voorzien via de N437 (Pontstraat Deurle) en de N43 (Gentsesteenweg).
- Er is een tonnagebeperking in de Pontstraat. Vrachtverkeer wordt in Drongen via de E40 - E17 omgeleid.

- De Lijnbussen worden omgeleid via Vosselaredorp om via Bachtekouter terug de Leernsesteenweg te bereiken.
Niet bediende haltes: Sint-Martens Leerne: kerk - Bachte Maria-Leerne: Mulderstraat, MPI Dageraad, Della Failledreef, Holdenweg, De Kogge.
Vervanghaltes: Sint-Martens-Leerne: Dorp - Bachte-Maria-Leerne: Dutrystraat.
Tijdelijke haltes: Vosselarestraat / Leernsesteenweg