Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Klasbezoeken - klaskaart - onderwijskaart

Gepubliceerd op  woensdag 12 september 2018

Het hele jaar door verwelkomt de bibliotheek leerlingengroepen van alle leeftijden, van kleuters tot leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Op een leuke manier leren ze informatie opzoeken of waar ze bepaalde boeken kunnen terugvinden. Ze maken kennis met de werking van de bibliotheek en ontdekken het plezier van het lezen. Per leerjaar is er een uitgewerkt programma. Klasbezoeken op maat kunnen ook.

Na een bezoek aan de bibliotheek kunnen de leerlingen voor het lenen van boeken gebruik maken van een klaskaart (1 kaart voor alle leerlingen van de klas). De boeken op een klaskaart kunnen voor een langere tijd ontleend worden.

Afspraken voor geleide klasintroducties kunnen telefonisch (09 381 95 60) of ter plaatse in de bibliotheek tijdens de openingsuren. Ook via e-mail (bibliotheek@deinze.be) zijn afspraken mogelijk.

Voor scholen van de deelgemeenten bestaat de mogelijkheid om via de ‘reizende bibliotheek’ boeken op school te ontlenen. Per schooljaar komt de bibliotheek tweemaal ter plaatse zodat de leerlingen nieuwe boeken kunnen kiezen. De voorwaarde is wel dat de leerlingen eerst op klasbezoek komen naar de bibliotheek.

De bibliotheek biedt de mogelijkheid aan leerkrachten of studenten in lerarenopleiding om een groter aantal bibliotheekmaterialen te ontlenen via een onderwijskaart. Met deze onderwijskaart kan je tot 25 materialen ontlenen.

Meer info: www.deinze.be/bib-scholen