Gemeente Stad Deinze

Klasbezoeken en klaskaart

Klasbezoeken

Het hele jaar door verwelkomt de bibliotheek leerlingengroepen van alle leeftijden, van kleuters tot leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Op een leuke manier leren ze informatie opzoeken en leren ze waar ze bepaalde boeken kunnen terugvinden. Ze maken niet alleen kennis met de werking van de bibliotheek maar ontdekken ook het plezier van lezen.

Hoe aanvragen?

Telefonisch tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Gratis met de bus naar de bibliotheek

De bibliotheek Deinze is erkend als cultuurschakel en dus kan je met je klas gratis met de lijn- of de belbus naar de bibliotheek komen tussen 9 u. en 15.30 u.

Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximum 30 personen per rit en volgens de bestaande dienstregeling. Meer info hierover vind je op www.cultuurkuur.be/dynamo.

Bezoek aan scholen

Leerlingen komen eerst op klasbezoek. Na dit eerste bezoek aan de bibliotheek kan je boeken laten bezorgen op school. Per schooljaar komt de bibliotheek tweemaal ter plaatse zodat de leerlingen nieuwe boeken kunnen kiezen.

Klaskaart

Na een bezoek aan de bibliotheek kunnen de leerlingen voor het lenen van boeken gebruikmaken van een klaskaart (1 kaart voor alle leerlingen van de klas). De boeken op een klaskaart kunnen voor een langere tijd ontleend worden. Hiervoor gelden enkele spelregels.