Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Zomerfoor verhuist naar parking Brielpoort

Gepubliceerd op  zaterdag 18 juli 2020

Eendjes vissen, een ritje op de rups, een toertje op de draaimolen of smullen van een oliebol: het kan allemaal tijdens de zomerfoor van 24 juli tot en met 4 augustus. De kermisattracties worden dit jaar opgesteld op de parking van de Brielpoort. Op deze locatie kunnen de veiligheidsvoorschriften beter gehandhaafd worden dan op de Markt.

Van 24 juli tot en met 4 augustus strijken een 25-tal kermisattracties neer op de parking van de Brielpoort van Deinze. De kermis opent op 24 juli om 18 uur. Daarna is ze iedere dag open van 15 tot 22 u. Met de organisatie van de kermis wil het stadsbestuur de foorreizigers en horeca ondersteunen en de thuisblijvers een leuke uitstap aanbieden.

Uiteraard moeten de nodige veiligheidsmaatregelen gerespecteerd worden. De belangrijkste regel is het houden van anderhalve meter afstand. Daarom wordt er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd per attractie toegelaten. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor alle kermiskramers én bezoekers.

Door de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 zijn er dit jaar geen optredens, wielerwedstrijden of vuurwerk. De avondmarkt die gepland was op 31 juli, wordt geannuleerd.