Gemeente Stad Deinze

Vierde graad en specialisatie (ateliers voor volwassenen)

Voor +18-jarigen.

Voor de volwassene geldt: laten leiden en begeleiden om zelfstandig te zijn.

Sommige mensen willen in dat merkwaardige gebied van de beeldende kunst behoedzaam rondgeleid worden. Ze willen in de eerste plaats vertrouwd geraken met de materie en vinden het goed om bij de hand te worden genomen. Anderen verlangen dan weer advies en een deskundige mening bij het uitvoeren van wat zij voor ogen hebben. Deze mensen willen begeleid worden.

Iedereen bepaalt voor zichzelf tot welke categorie hij wil behoren.

In alle gevallen wordt de leerling individueel opgevolgd richting zelfstandigheid.

Voor sommige leerlingen zijn de grenzen tussen de diverse disciplines nauwelijks nog een obstakel en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Omdat een goede kunstpraktijk alleen niet volstaat om goede kunst te maken, reiken we ook op theoretisch vlak het nodige aan om van de volwassencursussen een gedegen opleiding te maken. Zo gaan we regelmatig binnen- en buitenlandse tentoonstellingen bezoeken, komen er externe kunstenaars mee evalueren op gepaste tijdstippen en worden er per jaar een 4-tal lezingen gratis aangeboden.

 

De volwassenen hebben wekelijks 8 lesuren.

De lestijden verschillen per atelier maar nemen doorgaans twee avonden per week in beslag of 1 avond en een overdagmoment op woensdag of zaterdag.

We bieden ateliers voor:

  • ruimtelijke vormgeving / beeldhouwkunst
  • schilderkunst
  • schilderkunst / tekenkunst
  • tekenkunst / digitale beeldverwerking
  • tekenkunst / grafiekkunst
  • grafiekkunst