Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Junior Techniekacademie

Gepubliceerd op  donderdag 29 augustus 2019

De Vlaamse arbeidsmarkt kamptĀ al jaren met een structureel tekort aan technische en wetenschappelijke profielen. Dit is een duidelijk signaal dat er te weinig jongeren voor een technische loopbaan kiezen.

Om jongeren te stimuleren om voor STEM-opleidingen en -loopbanen te kiezen, werkte de Vlaamse Regering het STEM-actieplan (2012-2020) uit. Maar ook de stad kan een belangrijke rol spelen om kinderen vertrouwd te maken met techniek in de vrije tijd. Daarom verleent het stadsbestuur van Deinze zijn steun aan dit initiatief.

Een techniekacademie wil kinderen op jonge leeftijd op een speelse manier laten kennismaken met techniek en technologie. In Deinze richt het Erasmusatheneum al enkele jaren een Techniekacademie in voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Het stadsbestuur en Hogeschool VIVES slaan de handen in elkaar om ook een Techniekacademie voor kinderen van het derde en vierde leerjaar mogelijk te maken.

Vier groepen van twintig kinderen, twee in JC Brieljant (Mouterijdreef 20 in Deinze) en twee in de gemeentezaal van Nevele (Vaart Rechts 14 in Nevele), gaan van 25 september tot 4 december tien woensdagen van 13.30 tot 15 u. of van 15.30 tot 17 u. aan de slag rond uitdagingen uit hun leefwereld. Twee gepassioneerde technici begeleiden hen bij onder meer het bouwen van een windmolen, het programmeren van een robot en de constructie van een coole kapstok.

Alle informatie over de Techniekacademie Junior in Deinze is te vinden op http://www.techniekacademie-deinze.be/junior. Inschrijven kan vanaf zaterdag 14 september. Snel zijn is de boodschap!