Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Inspiratiesessie met Vlaams Bouwmeester

Gepubliceerd op  maandag 2 september 2019

Op dinsdag 8 oktober geeft Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck een presentatie met als titel: ‘De stad en het platteland hebben elkaar nodig’.

Na de lezing is er een interactief gedeelte, waarin je zelf aan de slag gaat. Je discussieert in kleine groepjes over thema’s die aansluiten bij de presentatie en kan zelf voorstellen aanbrengen.

De inspiratiesessie start om 19.30 uur en vindt plaats in dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2 in Deinze.

Schrijf je in via www.deinze.be/inspiratiesessie.

Beleidsplan ruimte

Deze inspiratiesessie is tegelijk de kick-off van de opmaak van het gemeentelijk beleidsplan ruimte. Het plan zal een langetermijnvisie voor de ruimtelijke evolutie van de stad formuleren. Bij het opstellen van het plan moet een evenwicht gevonden worden tussen kwalitatieve ruimtes voor bijkomende woningen, economie, landbouw, recreatie en cultuur, en de open ruimtes. De opmaak van het beleidsplan wordt een lang proces dat 2 tot 3 jaar zal duren. Op gepaste tijd zullen we hierover ook in gesprek gaan met de Deinzenaar.

De stad kan op dit plan terugvallen bij de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen en het vergunnen van projecten, en zo de langetermijnvisie waarborgen.