Gemeente Stad Deinze

Hogere graad volwassenen: Speltheater

Doelgroep: leerlingen die Woord – Middelbare graad volwassenen hebben afgewerkt
Lestijd: Speltheater 1 uur/week + Backstage 1 uur/week
Duur graad: 3 jaar

Speltheater

Correcte uitspraak, goeie projectie, duidelijk leesbare lichaamstaal, stevige aarding, plankenvastheid en podiumpresence, … Nu je al deze bagage verworven hebt, kan je als acteur/actrice aan de slag in Speltheater. Onder begeleiding van je leraar kies je samen met je groep een bestaande theatertekst of je maakt vanuit improvisatie je eigen theaterstuk. Alle geziene aspecten van woord en drama zullen een belangrijke rol spelen, maar de aandacht gaat nu vooral uit naar het vertolken van een rol binnen één geheel.

Je leert een theaterstuk vanbinnen en vanbuiten kennen en gaat hier als groep mee aan de slag. Je creëert zelf een personage binnen het concept en leert zo ook jezelf kennen.

Backstage

Backstage vergroot je culturele bagage en geeft je een blik op alles wat zich rond, naast en achter de scène afspeelt. Hoe komt een voorstelling tot stand? Wat is daar allemaal voor nodig? Wat doet een regisseur, een scenograaf, een theatertechnicus?

Het wordt een boeiende ontdekkingstocht in de wereld van theater en film. We gaan samen naar de schouwburg en maken van de toneelklas een filmzaal.