Gemeente Stad Deinze

Hogere graad: Speltheater

Doelgroep: leerlingen die Woord – Middelbare graad hebben afgewerkt
Lestijd: Speltheater 1 uur/week + Backstage 1 uur/week
Duur graad: 3 jaar

Speltheater

Correcte uitspraak, goeie projectie, duidelijk leesbare lichaamstaal, stevige aarding, plankenvastheid en podiumpresence....nu je al deze bagage verworven hebt kan je als jonge acteur/actrice aan de slag in Speltheater. Onder begeleiding van je leraar kies je samen met je groep een bestaande theatertekst of je maakt vanuit improvisatie je eigen theaterstuk. Alle geziene aspecten van woord en drama zullen een belangrijke rol spelen, maar de aandacht gaat nu vooral uit naar het vertolken van een rol binnen een theaterstuk.
Je leert stukken vanbinnen en vanbuiten kennen en je gaat hiermee als theatergroep aan de slag. Toch krijg je als individu hierbinnen een grote rol: je creëert zelf een personage binnen het concept en leert zo jezelf kennen.

Backstage

Backstage vergroot je culturele bagage en geeft je een blik op alles wat zich rond, naast en achter de scène afspeelt. Je kijkt dus eventjes verder dan je neus lang is en gaat achter de schermen: hoe komt een voorstelling tot stand? Wat is daar allemaal voor nodig? Wat doet een regisseur, een scenograaf, een theatertechnicus?

Het wordt een boeiende ontdekkingstocht in de wereld van theater en film. We gaan samen naar de schouwburg en maken van de toneelklas een filmzaal.