Gemeente Stad Deinze

Hogere graad: Radio maken

Doelgroep: leerlingen die Woord – Middelbare graad hebben afgewerkt
Lestijd: Radio maken 1 uur/week + Backstage 1 uur/week
Duur graad: 3 jaar

Radio maken

Naast het klassieke ‘spreken en presenteren’ waarin we vooral podiumpresentatie verkennen, biedt de academie ook de unieke en vernieuwende opleiding ‘radio maken’ aan.
 
Heb je zin om de media te ontdekken? Wil je je eigen radioshow presenteren of je eigen podcast creëren? Spreek je graag eens een stem in van een (animatie)film of luisterboek? Of droom je van een carrière als vlogger op YouTube? Of misschien ben je gewoon op zoek naar je eigen verhaal en hoe je dit digitaal (in klank en beeld) het beste kan vormgeven met behulp van je eigen taal en stem? 

Dan is deze opleiding helemaal geknipt voor jou! Je proeft niet alleen van de hele waaier aan mogelijkheden (met onder meer een eigen live uitzending op de Deinse stadsradio!), we stippelen ook samen met jou je persoonlijk parcours uit. Zo kan je helemaal gaan voor wat jij wil bereiken, onder de professionele coaching van docenten met massa’s media ervaring.

Backstage

Backstage vergroot je culturele bagage en geeft je een blik op alles wat zich rond, naast en achter de scène afspeelt. Je kijkt dus eventjes verder dan je neus lang is en gaat achter de schermen: hoe komt een voorstelling tot stand? Wat is daar allemaal voor nodig? Wat doet een regisseur, een scenograaf, een theatertechnicus?

Het wordt een boeiende ontdekkingstocht in de wereld van theater en film. We gaan samen naar de schouwburg en maken van de toneelklas een filmzaal.