Gemeente Stad Deinze

Hoe maak ik een afspraak voor het vaccinatiecentrum?

Vanaf maart 2021 krijgt iedereen die nog niet werd ingeënt tegen het coronavirus een uitnodiging om zich te laten vaccineren. Zonder uitnodiging kan je geen afspraak maken. 

Je ontvangt een uitnodiging per brief, sms of e-mail als je aan de beurt bent. 

Minstens 10 dagen voor je in het vaccinatiecentrum moet zijn, zal je een brief in de bus krijgen. Je ontvangt ook een sms en e-mail, als die info beschikbaar is bij de overheid. 

De brief bevat volgende zaken:

  1. Een e-ticket: een barcode en QR-code met een link naar de website waarop je je kan registreren. Dit e-ticket moet je meenemen naar het vaccinatiecentrum. 
  2. Het tijdstip waarop je wordt verwacht. Je vindt twee data in de brief: één voor je eerste inenting en een tweede, enkele weken later, voor een tweede prik. Die opvolgdatum is afhankelijk van het soort vaccin.
  3. Praktische info over de vaccinatie zelf. 

Voor jouw vaccinatie moet je je registreren vóór een bepaalde datum. Dat betekent dat je online of telefonisch bevestigt dat je op de twee voorgestelde data op de afspraak kan zijn in het vaccinatiecentrum. Je krijgt ook de optie om de afspraak te verplaatsen of om te weigeren.

Registreren kan door online via laatjevaccineren.be jouw persoonlijke code in te geven. Door de QR-code op de brief te scannen, ga je automatisch naar de webpagina. Jouw persoonlijke code zal dan ingevuld zijn. Telefonisch bevestigen, verplaatsen of weigeren kan ook via het callcenter: 09 381 95 30. Het callcenter is open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 u. en van 14 tot 17 u.

Reservelijst

Vanaf 6 april 2021 kan je inschrijven op de reservelijst van het vaccinatiecentrum Brielpoort.

Dat kan als je:

  • ouder bent dan 18 jaar
  • nog geen uitnodiging ontvangen hebt voor vaccinatie

Registreren kan via www.qvax.be. Je geeft aan op welke momenten je de komende week of weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te komen indien nodig.
Vragen? www.qvax.be/faq