Gemeente Stad Deinze

Hoe maak ik een afspraak voor het vaccinatiecentrum?

Vanaf maart 2021 krijgt iedereen die nog niet werd ingeënt tegen het coronavirus een uitnodiging om zich te laten vaccineren. Zonder uitnodiging kan je geen afspraak maken.
 
De uitnodigingen gaan per brief, per sms en per e-mail. Dat verhoogt de zekerheid dat je jouw uitnodiging niet misloopt. 
Minstens 10 dagen voor je in het vaccinatiecentrum moet zijn, zal je een brief in de bus krijgen. Je ontvangt ook een sms en e-mail, als die info beschikbaar is bij de overheid. 

De brief bevat volgende zaken:
 
1. Een e-ticket: een barcode en QR-code met een link naar de website waarop jij je kan registreren. Dit e-ticket moet je meenemen naar het vaccinatiecentrum. 
2. Het tijdstip waarop je wordt verwacht. Je vindt twee datums in de brief: één voor je eerste inenting en een tweede, enkele weken later, voor een tweede prik. Die opvolgdatum is afhankelijk van het soort vaccin.
3. Praktische info over de vaccinatie zelf. 

Voor jouw vaccinatie moet je je registreren vóór een bepaalde datum. Dat betekent dat je online of telefonisch bevestigt dat je op de twee voorgestelde data op de afspraak kan zijn in het vaccinatiecentrum. Je krijgt ook de optie om de afspraak te verplaatsen of om te weigeren. Registreren kan door online via laatjevaccineren.be jouw persoonlijke code in te geven. Door de QR-code op de brief te scannen, ga je automatisch naar de webpagina. Jouw persoonlijke code zal dan ingevuld zijn. Telefonisch bevestigen, verplaatsen of weigeren kan ook via het callcenter: 09 381 95 30. Het callcenter is open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 u. en van 14 tot 17 u.

Wanneer ben ik aan de beurt?

We volgen de timing van de federale overheid:

 • Januari - februari 2021
  Bewoners van woonzorgcentra en zorgpersoneel
 • Vanaf maart 2021
  65-plussers, mensen met chronische ziektes en risicogroepen
 • Vanaf mei 2021
  Essentiële beroepen
 • Vanaf juni 2021
  Bredere bevolking (18+)

De timing is afhankelijk van de productie en levering van vaccins door de farmaceutische bedrijven.

Na de woonzorgcentra komen het personeel van de ziekenhuizen en de zorgprofessionals uit de eerste lijn aan de beurt. Alles is nu voorbereid om de eerste groepen van eerstelijnszorgverleners uit te nodigen om zich te laten vaccineren. Raadpleeg online of je als zorgverlener op de lijst via de tool 'sta ik op de lijst' (klik op opnieuw proberen en log in) en bekijk de algemene info.