Gemeente Stad Deinze

Hoe bereik ik het vaccinatiecentrum?

Inwoners van Deinze en Zulte worden gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in de Brielpoort, Lucien Matthyslaan 9 in Deinze. De ingang bevindt zich aan de voorzijde van het gebouw (zie foto hiernaast). 

Met de fiets

Kom bij voorkeur met de fiets. Er is een ruime fietsparking voorzien vlak voor de ingang van de Brielpoort.

Openbaar vervoer

Je kan een belbus reserveren via www.delijn.be/nl/belbus of via tel. 09 211 91 91.
Er is een belbushalte (halte 'Deinze Mouterijdreef') vlakbij het vaccinatiecentrum aan dienstencentrum Leiespiegel (Brielstraat, ter hoogte van de Lucien Matthijslaan).

Vanuit Zulte kan je buslijn 75 nemen. Er is minstens één bus per uur, tijdens de ochtend- en avondspits zijn er meer. Je kan in Deinze afstappen aan halte De Knok (kruispunt met Tolpoortstraat) en vandaar te voet naar de Brielpoort gaan.

Vanuit Nevele zijn er rechtstreekse bussen ’s ochtends en ’s avonds in het kader van de school. Lijnen 16 en 86 (tussen 6.20 uur en 7.30 uur ’s morgens van Nevele naar Deinze en tussen 16.15 uur en 17.30 uur van Deinze naar Nevele). Je kan gebruikmaken van halte Deinze Gentpoortstraat of Deinze Knok en van daar te voet gaan.

Voor alle info over busverbindingen: www.delijn.be.

Met de wagen

Er is een grote, gratis parking naast de Brielpoort. Volg de signalisatie ter plaatse (eenrichtingsverkeer rond de Brielpoort). Voor de Brielpoort is er een kiss-and-ridezone voorzien om minder mobiele personen af te zetten.

Ik ben rolstoelgebruiker / een minder mobiele persoon en kan geen gebruik maken van eigen of openbaar vervoer

Dan kan je een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale (MMC) om jou naar het vaccinatiecentrum te voeren en terug naar huis te brengen. Deze rit verloopt volledig kosteloos.

Een rit aanvragen kan door te bellen naar 09 387 82 83 of langs te komen in de Gentpoortstraat 41, Deinze.

Je kan ook jouw ziekenfonds contacteren. Zij kan jou ook verder helpen.

Ik ben bedlegerig, minder mobiel, … en kan onmogelijk naar het vaccinatiecentrum komen

De eerstelijnszone Schelde-Leie bepaalt in overleg met de huisartsen wie thuis kan worden gevaccineerd. Je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen: we brengen je op de hoogte.