Gemeente Stad Deinze

Geplande hervormingen van de Brielmeersen starten binnenkort

Gepubliceerd op  woensdag 18 november 2020

Een ruim 4 jaar durende samenwerking tussen de provincie Oost-Vlaanderen en stad Deinze heeft geleid tot de definitieve vaststelling van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) “Brielmeersen” op 2 september 2020. Tijdens dit traject werd overlegd met verschillende partners en werden er verschillende participatiemomenten georganiseerd met de inwoners van Deinze. Op 17 november 2020 trad het plan in werking waardoor de geplande hervormingen kunnen starten.

Op basis van het PRUP wordt de Brielmeersen verder ontwikkeld als provinciaal domein met groen-recreatieve functies op regionale schaal. Een eerste project dat op stapel staat is de bouw van de nieuwe cafetaria. Daarnaast is het de bedoeling om een nieuw stadionproject te ontwikkelen voor K.M.S.K. Deinze én om de Brielmeersen beter te verbinden met het stadscentrum.

Alle informatie over het PRUP Brielmeersen vind je terug op www.oost-vlaanderen.be/prupbrielmeersen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen in het provinciaal domein? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief via www.oost-vlaanderen.be/brielmeersen-nieuws.