Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Goed-gevoel-koffer

Huis van het Kind Deinze stelt een “goed-gevoel-koffer” gratis ter beschikking aan de Deinse basisscholen.

Geestelijke gezondheid en veerkracht zijn belangrijk om het hoofd te kunnen bieden aan de vele kleine en grote uitdagingen die het leven te bieden heeft. Iemand met veerkracht gelooft in zichzelf, durft hulp te vragen, durft zeggen wanneer het even niet mee zit en durft ook tijd te maken om even te genieten.

Je goed in je vel voelen draagt bij tot een positief zelfbeeld, betere zelfontplooiing en een grotere weerbaarheid. Ook onze kinderen staan onder druk en leren met vallen en opstaan zich een weg te banen door het leven. Meestal gaat het goed, soms loopt er iets fout. Veerkracht helpt hen de hindernissen en dagelijkse uitdagen aan te pakken.

De goed-gevoel-koffer bestaat uit verschillende materialen zoals (voor)leesboekjes, een babbelspel, emotie-kaarten, een Eigenwijs-kaartspel en educatieve handvaten voor leerkrachten uit het kleuter en lager onderwijs, die advies, tips en ondersteuning bieden aan scholen bij het uitwerken van een geestelijk gezondheidsbeleid.

Leerkrachten kunnen de beschikbare materialen ontdekken en gebruiken in de klas. De koffer biedt mogelijkheden om met de leerlingen te werken rond o.a. conflicthantering, omgaan met verlies en rouwverwerking, sociale vaardigheden, emoties leren benoemen, faalangst, … De goed-gevoel-koffer helpt preventief te werken rond deze onderwerpen, maar bevat ook materialen die handig zijn om snel te kunnen inspelen op plotse of ingrijpende situaties.

Voor wie

De Goed-gevoel-koffer kan ontleend worden door de Deinse basisscholen. 

Ook geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar huisvanhetkind@deinze.be .

Hoe aanvragen

Scholen kunnen de goed-gevoel-koffer gratis reserveren en ontlenen bij Huis van het Kind Deinze, Mouterijdreef 22, huisvanhetkind@deinze.be, 09 381 68 70.

Bedrag

Gratis