Gemeente Stad Deinze

Goed-gevoel-koffer

Huis van het Kind Deinze stelt een goed-gevoel-koffer ter beschikking aan de Deinse basisscholen.

Wat zit er in de goed-gevoel-koffer?

De goed-gevoel-koffer bestaat uit verschillende materialen die advies, tips en ondersteuning bieden aan scholen bij het uitwerken van een geestelijk gezondheidsbeleid, zoals:

  • (voor)leesboekjes
  • een babbelspel
  • emotie-kaarten
  • een Eigenwijs-kaartspel
  • educatieve handvaten voor leerkrachten uit het kleuter- en lager onderwijs.

Leerkrachten kunnen de beschikbare materialen ontdekken en gebruiken in de klas. De koffer biedt mogelijkheden om met de leerlingen te werken rond onder andere conflicthantering, omgaan met verlies en rouwverwerking, sociale vaardigheden, emoties leren benoemen, faalangst, … De goed-gevoel-koffer helpt preventief te werken rond deze onderwerpen, maar bevat ook materialen die handig zijn om snel te kunnen inspelen op plotse of ingrijpende situaties.

Voor wie

De Deinse basisscholen. 

Hoe aanvragen

Reserveer de koffer bij het Huis van het Kind.

Bedrag

Gratis

Waarom?

Geestelijke gezondheid en veerkracht zijn belangrijk om het hoofd te kunnen bieden aan de vele kleine en grote uitdagingen die het leven te bieden heeft. Iemand met veerkracht gelooft in zichzelf, durft hulp te vragen, durft te zeggen wanneer het even niet mee zit en durft ook tijd te maken om even te genieten.

Je goed in je vel voelen draagt bij tot een positief zelfbeeld, betere zelfontplooiing en een grotere weerbaarheid. Ook onze kinderen staan onder druk en leren met vallen en opstaan zich een weg te banen door het leven. Meestal gaat het goed, soms loopt er iets fout. Veerkracht helpt hen de hindernissen en dagelijkse uitdagingen aan te pakken.

Relevante producten