Gemeente Stad Deinze

Gemeenschapszalen

Ben je op zoek naar een zaal voor jouw activiteit? De stad Deinze beschikt over de volgende gemeenschapzalen:

Voor verenigingen en scholen + inwoners van Deinze:

Voor verenigingen en scholen (niet voor inwoners):

Zoek eerst online naar beschikbare data

Je kan zelf de beschikbaarheid van de gemeenschapszalen bekijken:

Zoek hier beschikbare data voor de gemeenschapszalen

De aanvragen worden verwerkt volgens datum en tijdstip van indiening. Na verwerking ontvang je een factuur voor de huur (en eventueel de waarborg). Na betaling van de factuur ontvang je de huurbevestiging met de contactgegevens van de zaalverantwoordelijke voor de afspraken rond openen en sluiten (door de zaalverantwoordelijke zelf of via afhalen en terugbrengen sleutel).

Aanvragen

Vul het aanvraagformulier in

Indien jouw vereniging nog niet bekend is bij de stad Deinze:

Gelieve het formulier voor de erkenning als vereniging in te vullen.

Wie kan wanneer aanvragen?

De gemeenschapszalen worden verhuurd aan verenigingen en scholen van binnen en buiten Deinze. Privépersonen kunnen enkel huren als ze in Deinze wonen. Zaal Ter Wilgen en Gemeentezaal Hansbeke worden niet verhuurd aan privépersonen.

  • Verenigingen en scholen uit Deinze kunnen zalen 1 jaar op voorhand reserveren.
  • Privépersonen uit Deinze (niet van toepassing op Ter Wilgen en Gemeentezaal Hansbeke) en verenigingen en scholen buiten Deinze kunnen pas 6 maanden vooraf reserveren.

In ieder geval moeten alle aanvragen minimum 14 dagen vooraf worden ingediend.

De zalen worden per dag verhuurd en zijn in principe vanaf 9 u. 's morgens beschikbaar. De zaal moet opgeruimd en vrij zijn tegen 9 u. 's morgens van de volgende dag, zodat de zaal kan klaargemaakt worden voor de volgende gebruiker.

In de gemeenschapszalen zijn geen dranken aanwezig. Iedere huurder kan naar eigen keuze dranken meebrengen naar de zalen. De verkoop van dranken is vrij.

Tarieven

  • gebruik door verenigingen en scholen uit Deinze: 30 euro per dag
    Verenigingen en scholen uit Deinze kunnen kiezen voor een tarief van 120 euro per jaar voor de eerste 25 huurdagen + 50 euro per jaar per schijf van 25 bijkomende huurdagen. Dit tarief is strikt gebonden aan de organisatie en niet overdraagbaar.
  • gebruik door verenigingen en scholen buiten Deinze: 100 euro per dag
  • gebruik door privépersonen uit Deinze: 200 euro per dag (niet van toepassing op Ter Wilgen en Gemeentezaal Hansbeke).

Een volledig overzicht van de tarieven vind je in het retributiereglement (tarieven) voor de gemeenschapszalen.

Huurders kunnen gevraagd worden om vooraf een waarborg van 100 euro te betalen. Verenigingen uit Deinze kunnen een waarborg bij de stad Deinze laten staan voor een langere periode.

Gebruik van versterkte muziek

Organiseer je een evenement met elektronisch versterkte muziek dan moet je de geluidsnormen naleven. Hierdoor is luide muziek wettelijk niet toegelaten in de gemeenschapszalen. Deze zalen zijn dus niet geschikt voor (dans)feesten en fuiven. Achtergrondmuziek is wel toegestaan. Je kan hierover meer informatie krijgen via de dienst omgeving van de stad Deinze.