Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Gemeenschapszalen

Vanaf 1 augustus worden de zalen opnieuw verhuurd volgens de geldende reglementen, mits naleving van de federale en Vlaamse coronamaatregelen en van het specifieke coronaprotocol voor de culturele zalen van de stad Deinze. 

Annulatie ten gevolge van COVID-19? Vraag hier een terugbetaling aan voor reeds betaalde reservaties.

Ben je op zoek naar een zaal voor jouw activiteit? De stad Deinze beschikt over de volgende gemeenschapzalen:

OPGELET: de maximumcapaciteit van de zalen is verlaagd omwille van de maatregelen inzake de preventie van COVID-19. Lees het coronaprotocol.

Aanvragen

Vul het aanvraagformulier in

Zoek eerst online naar beschikbare data

Je kan zelf de beschikbaarheid van de gemeenschapszalen bekijken:

Zoek hier beschikbare data voor de gemeenschapszalen

De aanvragen worden verwerkt volgens datum en tijdstip van indiening. Na verwerking ontvang je een factuur voor de huur (en eventueel de waarborg). Na betaling van de factuur ontvang je de huurbevestiging met de contactgegevens van de zaalverantwoordelijke voor de afspraken rond openen en sluiten (door de zaalverantwoordelijke zelf of via afhalen en terugbrengen sleutel).

Indien jouw vereniging nog niet bekend is bij de stad Deinze:

Gelieve de erkenningsaanvraag voor verenigingen in te vullen.

Wie kan wanneer aanvragen?

De gemeenschapszalen worden verhuurd aan verenigingen en scholen van binnen en buiten Deinze. Privépersonen kunnen enkel huren als ze in Deinze wonen. Zaal Ter Wilgen en Gemeentezaal Hansbeke worden niet verhuurd aan privépersonen.

  • Verenigingen en scholen uit Deinze kunnen zalen 1 jaar op voorhand reserveren.
  • Privépersonen uit Deinze (niet van toepassing op Ter Wilgen en Gemeentezaal Hansbeke) en verenigingen en scholen buiten Deinze kunnen pas 6 maanden vooraf reserveren.

In ieder geval moeten alle aanvragen minimum 14 dagen vooraf worden ingediend.

De zalen worden per dag verhuurd en zijn in principe vanaf 9 u. 's morgens beschikbaar. De zaal moet opgeruimd en vrij zijn tegen 9 u. 's morgens van de volgende dag, zodat de zaal kan klaargemaakt worden voor de volgende gebruiker.

In de gemeenschapszalen zijn geen dranken aanwezig. Iedere huurder kan naar eigen keuze dranken meebrengen naar de zalen. De verkoop van dranken is vrij.

Tarieven

  • gebruik door verenigingen en scholen uit Deinze: 30 euro per dag
    Verenigingen en scholen uit Deinze kunnen kiezen voor een tarief van 120 euro per jaar voor de eerste 25 huurdagen + 50 euro per jaar per schijf van 25 bijkomende huurdagen. Dit tarief is strikt gebonden aan de organisatie en niet overdraagbaar.
  • gebruik door verenigingen en scholen buiten Deinze: 100 euro per dag
  • gebruik door privépersonen uit Deinze: 200 euro per dag (niet van toepassing op Ter Wilgen en Gemeentezaal Hansbeke).

Een volledig overzicht van de tarieven vind je in het retributiereglement (tarieven) voor de gemeenschapszalen.

Huurders kunnen gevraagd worden om vooraf een waarborg van 100 euro te betalen. Verenigingen uit Deinze kunnen een waarborg bij de stad Deinze laten staan voor een langere periode.