Gemeente Stad Deinze

Fietsroute 2

Je start in centrum Nevele en fietst door Poesele, Hansbeke, Merendree en Landegem (29,7 km)

De route is volledig bewegwijzerd dus je hebt geen app nodig.

Fiets je liever toch met een app of gps? Scan onderstaande QR-code (RouteYou) of download het gpx bestand onderaan de pagina naar je gps.

Knipsel expd

Tiktok challenges

Laat jouw creativiteit de vrije loop in onze TIK TOK uitdagingen! Vergeet Expeditie Donza op TIK TOK niet te taggen.

Hansbeke

We zijn hier op een rustig pad met weinig auto's, tijd om een iets moeilijker TIK TOK dansje uit te voeren. Heb jij trouwens de skills en creativiteit om de camera ook te laten bewegen? Misschien kan je jouw fiets wel gebruiken... Tijd voor de 'Marry Me Julliet' challenge!

Voorbeelden kan je hier vinden: https://www.youtube.com/watch?v=xWJOLa4_Sng 

Landegem

Aan jeugdhuis Mixit in Landegem kan je opnieuw een gouden lijst van Mudel terugvinden. Kies een schilderij via de QR code aan de gouden lijst, boots het na en laat het schilderij tot leven komen...

Nevele

We zijn terug in Nevele, stel je even op de Lovelingbrug en geniet van het uitzicht. Wist je dat hier dagelijks enorm veel schepen passeren... Daarom voor jullie nu op deze brug de 'Boat beat challenge'. 

Wat huulp nodig? Check hier wat voorbeelden: https://www.youtube.com/watch?v=TF88jBSa1iA 

Instagram challenges

Poesele

20210713_083952

Op de weg van Nevele naar Hansbeke kom je langs Poesele. Hier rij je langs kronkelende wegen doorheen de velden. Jouw eerste Instagram challenge: Maak een COWFY! Weet jij niet wat een cowfy wil zeggen? Daarmee bedoelen we een selfie met een koe. 

Hansbeke

20210713_085455

Hansbeke dorp is gekend voor zijn witte huisjes met blauwe luikjes, tevens ook een beschermd dorpszicht. De vele aanwezige witte huisjes met blauwe luikjes verwijzen naar het rijkelijke kasteel verleden van het dorp. Slaag jij erin deze prachtige huisje op unieke wijze te fotograferen?

Merendree

Kasteel_van_Merendree

Merendree is naast Hansbeke ook bekend om zijn vele kasteeltjes die er nog steeds staan. Het meest bekende is wellicht het roze kasteeltje. Zoek het roze kasteeltje en waan je even kasteelheer of vrouw. (Let op: privé terrein van het kasteel niet betreden)

Strava Segment

Word lid van onze strava-groep "Expeditie Donza": https://www.strava.com/clubs/919178

en wie weet ben jij wel de snelste in volgend segment

strava 2

20210713_111256 20210713_111934