Gemeente Stad Deinze

Fietsroute 1

Je start in Deinze centrum aan de gouden lijst bij het museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel) en fietst door Grammene, Gottem, Wontergem, Vinkt, Zeveren, Meigem en Nevele (35,1 km).

De route is volledig bewegwijzerd dus je hebt geen app nodig.

Fiets je liever toch met een app of gps? Scan onderstaande QR-code (RouteYou) of download het gpx bestand onderaan de pagina naar je gps.

bekijk op mobiel

Tik tok challenges

Laat jouw creativiteit de vrije loop in onze TIK TOK uitdagingen! Vergeet Expeditie Donza op TIK TOK niet te taggen.

Grammene

We rijden hier een stukje langs het Schipdonkkanaal, een lange rechte weg ideaal voor de eerste TIK TOK challenge! 'Your first move is their last', de bedoeling is op een rij te staan en een danspas te doen, diegene achter jouw moet dezelfde move doen en er dan iets aan toevoegen en zo gaat het verder! 

Niet helemaal duidelijk? Check hier een voorbeeld: https://youtu.be/NyJRvCNd1t0?t=32 

Zeveren

Zeveren is bekend vanwille de mooie natuur en het wandelpad "Zeveren Planke". Ontdek het pad en bewijs jezelf in de 'The Plank challenge' van TIK TOK.

Weet je niet hoe hij werkt? Check hier wat voorbeelden: https://youtu.be/OnFEfavpev8 

Meigem/ Nevele

#placetovisit is een trending hashtag op TIK TOK. Kan jij een #placestovisit maken met de vele mooie fruitgaarden en prachtig bosje in Nevele dat jullie passeren? 

Inspiratie nodig? https://www.youtube.com/watch?v=ybF0HdASqjQ 

Instagram challenges

Neem op volgende locaties een insta-waardige foto en deel met #toerismedeinze #expeditiedonza #jeugddeinze #sportersbelevenmeer #mudel

Tip: Op elke locatie hangt een instagram logo.

start 
Mudel: Scan de QR code aan de gouden lijst, kies één van de kunstwerken en boots het zo goed mogelijk na. 

Grammene
Lorenzo brug Grammene: Ooit al gezien hoe de brug een kader vormt om de kerk en het dorp in beeld te brengen? Laat je inspireren door de brug voor de perfecte foto...

Wontergem
Wontergem: Ook wel gekend als één van de vlasdorpen. Als je gelukt hebt kan je jouwfoto hier maken bij het bloeiende vlas, ook wel een zee van witte of blauwe bloemetjes. Vlas bloeit maar één dag jammergenoef dus veel tijd omdeze pracht vast te leggen op foto is er niet. Daarnaast kan je, je ook laten inspireren door de Vondelbeek. Waan je als een echte natuurfotograaf! 

Vinkt 
Oorlogsgraven Vinkt: Wist je dat Vinkt een zwaar oorlogsverleden heeft? Ontdek de herdenkingsplek naast de kerk en bezoek dan ook meteen eens de reflectieruimte. Kan jij een foto maken dat deze plek alle eer aan doet? 

Nevele fietsbrug
Lovelingbrug Nevele: De brug over het Schipdonkkanaal dat Neveledorp en Vosselare verbinden. Lukt het jouw om één van de vele passerende schepen vast te leggen op beeld... 

Strava Segment

Word lid van onze strava-groep "Expeditie Donza": https://www.strava.com/clubs/expeditie-donza

en wie weet ben jij wel de snelste in volgend segment

Knipsel