Gemeente Stad Deinze

Fietsgravering

Een fietsgravering of fietsregistratie houdt in dat er een uniek registratienummer op het fietsframe wordt aangebracht door politiezone Deinze-Zulte-Lievegem.

Het nummer is het rijksregisternummer van de eigenaar. Het nummer wordt in het fietsframe gegraveerd zodat het niet verwijderbaar is zonder de fiets ernstig te beschadigen. Voor fietsen die omwille van eventuele garantievoorwaarden niet mogen gegraveerd worden gebruiken we een label. Het label is eveneens zeer moeilijk te verwijderen.

Voor wie

Inwoners van Deinze.

Hoe aanvragen

Op de eerste zaterdag van de maanden januari, maart, mei, juli, september en november van 9 tot 12 u. worden de fietsen gelabeld in het hoofdcommissariaat in Deinze (Stadionlaan 22A).

Op de eerste zaterdag van de maanden februari, april, juni, augustus, oktober en december van 9 tot 12 u. worden de fietsen gelabeld in het wijkcommissariaat in Zulte (Centrumstraat 10).

Opgelet: er moet hiervoor een telefonische afspraak gemaakt worden (09 244 24 00) waarop een datum en uur wordt afgesproken om met je fiets langs te komen. Jaarlijks worden ook een aantal fietslabelmomenten georganiseerd aan het station in Deinze.

Bedrag

Gratis.

Wat meebrengen

Identiteitskaart (rijksregisternummer).