Gemeente Stad Deinze

Op de fiets met Emile - Emile Claus fietsroute

De toeristische diensten van Deinze en Waregem werkten in samenwerking met mudel en Zeventiendorpen een nieuwe fietsroute uit. Ontdek de inspiratiebronnen van kunstenaar Emile Claus. De Leie zorgt voor de verbinding tussen zijn geboorteplaats Sint-Eloois-Vijve en zijn geliefde Astene aan de Leie.

Vertrek aan het mudel voor een lus van 33 km door Deinze, Deurle en Machelen of kies voor de lus van 34 km vanuit Sint-Eloois-Vijve richting Waregem en Machelen. De volledige tour kan ook, dan trap je 64 km door het Leielandschap. Ontdek zo de vele locaties waar Emile Claus kleur en licht vond voor zijn zonnige schilderijen, landschappen en portretten.

De folder met de 3 routes en alle uitleg is gratis verkrijgbaar bij de dienst Toerisme Deinze, Toerisme Waregem, in het mudel en bij Zeventiendorpen.

Klik hier en bekijk de 3 routes op Routeyou

Zin in nog meer kunst en daarbij horende fietsroutes? Van de gerenommeerde meesters langs de Leie tot hedendaagse kunstenaars, de Leiestreek biedt een voedingsbodem vol inspiratie voor creatievelingen. Geen wonder dus dat je hier een kunstzinnige vakantie beleeft vol toonaangevende tentoonstellingen, bijzondere musea en galerijen, fiets- en wandelroutes, artistieke adressen en meer! Toerisme Leiestreek geeft je allerlei niet te missen tips en inspiratie.

Klik hier en bekijk toffe tips rond kunst in de Leiestreek 

Volg je liever de routes direct op je smartphone? Scan of klik op volgende QR-codes: 

Route Deinze-Waregem (64 km)

QR-code route Deinze-Waregem

Route Deinze (33 km)

QR-code route Deinze

Route Waregem (34 km)

QR-code route Waregem

Meer info

Opgelet! Deze routes wijken af en toe af van de knooppunten. Het is daarom sterk aangeraden om te navigeren via de Routeyou app of de gpx-files hieronder. 

Als je toch wil navigeren via de knooppunten, het knooppuntenstrookje en de afwijkingen staan in de folder die je onderaan de pagina kan downloaden. 

Er zijn werken tussen knooppunt 90 en 86, volg de plaatselijke omleiding. 

De Pontstraat in Sint-Martens-Latem is momenteel enkel toegankelijk in één richting (komende van Deurle dorp). Als je toch in de andere richting wil fietsen (komende van de Emiel Clauslaan), dan moet je omrijden via de Oude Vierschaarstraat. 

De Schrijversstraat in Machelen is momenteel niet toegankelijk. Je moet omrijden via de Bokstraat en Brandstraat. 

Ook in de Kloosterstraat in Machelen zijn er wegenwerken. Neem daarom de Gildestraat naar de kerk en daarna de Leiehoekstraat om zo terug op het parcours te komen.