Gemeente Stad Deinze

10.000 stappen: elke stap telt!

Stad Deinze stapt mee in het project ’10.000 stappen: elke stap telt!’. Gedurende vier jaar zetten we de nodige stappen om de gezondheid en beweging van onze inwoners te verhogen en te streven naar die 10.000 stappen per dag. Elk jaar ligt de focus op een ander aspect, om na vier jaar hopelijk ons doel te bereiken.

De vierjarige campagne ziet er uit als volgt:

  • 2021: stappensignalisaties in het straatbeeld
  • 2022: beweegroutes in de stad
  • 2023: lokale beweegacties in samenwerking met het verenigingsleven
  • 2024: STOP-principe en gezonde mobiliteit

Zeven inwoners vormen samen een panel van stapambassadeurs, die vertegenwoordiger zijn voor alle inwoners en groepen in stad Deinze. Zij denken mee over de inhoud van elke stap, de uitvoering en hoe we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Ongeveer maandelijks komt het panel samen om de vooruitgang te bespreken en ideeën voor te leggen aan het stadsbestuur.

De eerste stap is gezet!

2022 staat volledig in het teken van beweegroutes in de stad. In en rond Deinze zijn al heel wat mooie, lange, korte, stads- en natuurwandelingen te vinden. Het burgerpanel probeert ze één voor één uit en wijzen jullie de weg naar een wandeling op maat van jouw voorkeuren. Hun bevindingen kan je telkens terugvinden op de GoedGezegd pagina.

Ben je zelf een (minder) actieve wandelaar? Ken je handige sluiproutes binnen de stad of verborgen pareltjes? Ook jij kan een inspiratie zijn. Laat zelf een pin achter op de digitale kaart en deel het met de buurt. 

Draai en stap mee!

We stappen met deze campagne een stukje terug in ‘de goeien ouwe tijd’, met een kauwgomballenautomaat. Deze keer mogen zowel volwassenen als kinderen het plezier herbeleven om even aan de machine te draaien. De gekende tover- of kauwgomballen worden vervangen door een gezonde wandeling, uitdaging of leuke prijs!

Waar staat de automaat nu?

  • DC Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze