Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Elektrische laadpalen

Netbeheerders Eandis en Infrax plaatsen de komende jaren in totaal 2500 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens in Vlaanderen. Deinze kreeg in 2017 drie laadpalen en in 2018 komen er nog eens twee bij.

De eerste drie elektrische laadpalen zijn te vinden op onderstaande locaties:

  • Brielstraat, op de RAC parking achter de fietsenstalling
  • Hubert Malfaitplein te Astene (kant N43)
  • Kastanjelaan, parking van de Palaestra (bij de parkeerplaatsen voor mindervaliden)

Hoe opladen?

Het opladen zelf gebeurt tegen betaling, op dezelfde manier als bij de andere 2500 publieke laadpalen. De bedrijven Allego (laadinfrastructuur) en PlugSurfing (laadpasjes) zullen instaan voor de levering, plaatsing en uitbating van de palen. Er zijn ook nog andere spelers die laadinfrastructuur en laadpasjes voorzien actief in Vlaanderen. Het loont daarbij zeker de moeite om de tarieven van alle verschillende aanbieders te bekijken en te vergelijken. Je vindt een volledig overzicht terug op www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/laadpalen.

 

Aanvragen publieke laadpaal

Publieke laadpalen zijn cruciaal voor wie niet de mogelijkheid heeft in of rond de woning een privé-oplaadpunt te plaatsen. Kan je thuis niet opladen en is er geen of onvoldoende publieke laadinfrastructuur in je buurt?

Dan kan je kosteloos de plaatsing van een publieke laadpaal in je buurt aanvragen via netbeheerder Eandis: www.eandis.be/laadpaal-aanvragen. Het opladen zelf gebeurt tegen betaling, op dezelfde manier als bij de andere 2.500 publieke laadpalen.