Gemeente Stad Deinze

Eenrichtingsverkeer Tolpoortstraat tussen N43-Ommegangstraat

Gepubliceerd op  woensdag 13 oktober 2021

Op maandag 18 oktober 2021 start de aannemer met de bouwwerken op de hoek van de Achiel Van Eechautestraat en de Tolpoortstraat. Deze werken zullen heel veel circulatie van vrachtwagens, werfcontainers, … veroorzaken.

Om de veiligheid voor de zachte weggebruikers te verhogen, wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in het stuk Tolpoortstraat tussen de N43 en de Ommegangstraat. De toegelaten rijrichting is deze van de N43 richting de Gaversesteenweg. Fietsers, speed pedelecs en bromfietsen klasse A mogen wel nog steeds in beide rijrichtingen rijden. De periode loopt van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 31 december 2021. We gebruiken deze periode ook als proefperiode om eventuele verdere stappen te zetten naar een betere leefbaarheid en mobiliteit voor de buurt.

Fietsers die vandaag van de Gaversesteenweg of het station richting het centrum rijden moeten al te vaak slalommen tussen auto’s. Bovendien staan fietsers vaak in uitlaatgassen van stilstaande auto’s te wachten om verder te kunnen rijden. Dit autoverkeer is voornamelijk doorgaand verkeer zonder bestemming in de Tolpoortstraat. Het weren van dit doorgaand verkeer zorgt voor een hogere verkeersveiligheid en een grotere leefbaarheid in de straat.