Visie 2050
In 2050 consumeren we in Deinze op een duurzame manier, volgens de principes van de circulaire economie. We stappen af van de wegwerpcultuur en reduceren onze hoeveelheid afval drastisch. We hergebruiken, delen, herstellen en recycleren onze spullen. We hechten ook waarde aan duurzame voeding. Het voedsel dat we kopen is lokaal geproduceerd, met aandacht voor onze gezondheid én die van onze omgeving. Dit leidt tot kortere ketens en het sluiten van kringlopen. We eten bovendien vaker plantaardig en kiezen voor minder maar beter vlees. Op die manier verlagen we onze ecologische voetafdruk en beperken we ons water- en grondgebruik.
Maatregelen klimaatplan 2030
- Meer lokale voedselconsumptie
- Meer plantaardige maaltijden
- Minder voedselverspilling
- Groter aandeel duurzame voeding in/door stadsdiensten
- Meer producten delen, herstellen en hergebruiken
- Duurzaam materiaalgebruik in eigen stadsdiensten
Wat kan ik doen om te helpen?
- Koop lokaal, zo vermijd je voedselkilometers. Ontdek hier Lokaal Lekker in en rond Deinze.
- Eet eens plantaardig. Deed je al mee met de Veggiechallenge?