Gemeente Stad Deinze

Deinze renoveert

Renovatie van je woning is een opdracht waar nogal wat mensen tegenop zien. Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning, en kan je bovendien heel wat energie – en dus ook euro’s! – besparen.

De stad Deinze en de Provincie Oost-Vlaanderen willen met de steun van de Vlaamse overheid particulieren een helpende hand reiken om te BENOveren. Beter renoveren dus, met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Als inwoner van Deinze kan je door deze samenwerking gratis renovatieadvies aan huis krijgen. Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen maakt samen met jou de huidige staat van je woning op en ontwikkelt een stappenplan om je woning klaar te maken voor de toekomst. Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie enz.? Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Als je dit wenst, kan je vervolgens ook gratis deskundige begeleiding krijgen. Onze vakspecialist zoekt naar aannemers, vraagt voor jou offertes op en is thuis in het aanvragen van premies. Door met vele buurtbewoners tegelijk te renoveren, kan je in sommige gevallen zelfs van goedkopere prijzen genieten.

Geïnteresseerd om mee te doen?

Inschrijven kan eenvoudig online op www.bouwwijs.be. Na inschrijving ontvang je de uitnodiging om te registreren in het portaal waar je gevraagd wordt ter voorbereiding van het adviesbezoek al bepaalde gegevens over je woning, energieverbruik etc. in te vullen.

Binnen de drie werkdagen na inschrijving mag je een telefoontje verwachten van de MilieuAdviesWinkel om het bezoek van de renovatieadviseur bij jou thuis te plannen op een moment dat voor jou past.

De geplande infomomenten op donderdag 19 en vrijdag 20 maart gingen omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus niet door. Als alternatief bieden we de info aan in een heldere doorlopende tekst. Je kan die thuis rustig doorlezen.

Zolang het niet mogelijk het gewone renovatieadvies aan huis te laten doorgaan, is het mogelijk om tele-advies via video-call aan te vragen. Meer info hiervan vindt je hier.

Heb je nog vragen, dan kan je te deze stellen via het contactformulier van steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen of via het nummer 09 267 78 49 (op maandag, dinsdag en vrijdag) of 09 267 78 07 (op woensdag en donderdag).