Gemeente Stad Deinze

Deinze zit op schema

Stad Deinze werkt samen met de andere steden en gemeenten van de Eerstelijnszone Schelde-Leie een campagne uit over het medicatiegebruik.

Deskundigen geven aan dat er bijzonder veel gezondheidswinst kan gehaald worden door een beter medicatiegebruik.

Ook al lijkt het eenvoudig, geneesmiddelen nemen is vaak complex… 1 keer per dag 15 minuten voor het ontbijt, 3 keer per dag voor het eten, 1 keer om de 2 dagen na het eten, 1 keer per week nuchter, … Een kat vindt er haar jongen niet in terug.

Dit is niet alleen ingewikkeld voor de patiënt zelf, maar ook voor zorgverstrekkers: vaak heeft de huisarts geen volledig overzicht van alle geneesmiddelen die iemand neemt (ook van andere voorschrijvers, zelfzorgmedicatie, …), is de apotheker niet volledig op de hoogte van hoeveel innames de arts heeft voorgeschreven en kan men slechts moeilijk een correcte en volledige lijst van de geneesmiddelen die de patiënt neemt samenstellen bij opname of ontslag in/uit het ziekenhuis.
Zo dreigen geneesmiddelgebonden problemen te ontstaan, soms met grote gevolgen.

Bewust omgaan met medicijnen 

Met de campagne “Deinze zit op schema”, willen we mensen bewust leren omgaan met medicijnen door het gebruik van een medicatieschema.

Hiervoor wordt vooraf een 0-meting georganiseerd bij Deinzenaars.

Na de campagne doen we opnieuw een bevraging waaruit zal blijken of onze campagne het gebruik van een medicatieschema of de kennis ervan bij de Deinzenaars heeft verhoogd.

Ben je inwoner van Deinze (postcode 9800, 9850) of één van de andere gemeenten uit de Eerstelijnszone met postcode 9810, 9830, 9831, 9840, 9870?

Mogen we dan vragen om ook deel te nemen aan de 0-meting en zo helpen onze campagne te doen slagen? Het invullen duurt maar een paar minuutjes.

Deelnemen kan via deze link.

Voor wie

Voor de inwoners uit de Eerstelijnszone, d.w.z. van de gemeenten met postcode: 9800, 9810, 9830, 9831, 9840, 9850 en 9870.

Relevante producten