Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Deinze hijst de regenboogvlag!

Gepubliceerd op  woensdag 16 mei 2018

Op 17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Op die dag vragen we extra aandacht voor de discriminatie van holebi’s (homo’s, lesbiennes en biseksuelen) en transgenders. Over heel de wereld worden er acties gevoerd om solidariteit te tonen met holebi’s en transgenders en beleidsmakers attent te maken op holebi- en transfobie.

Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen, roept alle gemeenten op om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen als teken van solidariteit. Het bestuur geeft alvast gehoor aan deze oproep en toont aan dat de stad begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Discriminatie, op welke basis dan ook, is onaanvaardbaar.

Om deze problematiek en de thematiek van homofobie en transfobie op de kaart te zetten, hangt stad Deinze op 17 mei de regenboogvlag uit aan dienstencentrum Leiespiegel. Ook Jeugdcentrum Brieljant doet mee aan deze actie. Donderdag 17 mei vanaf 20 u. toont Jeugdcentrum Brieljant de film ‘Mixed Kebab’ van Guy Lee Thys en wordt er gezorgd voor een aangepaste playlist met o.a. muziek van bekende holebi’s.

De Holebifoon is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebi's. 0800 99 533, vragen@holebifoon.be.

Word je of voel je je gediscrimineerd omwille van je geaardheid, seksuele voorkeur? Dan kan je terecht bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum en het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.