Gemeente Stad Deinze

De koers komt thuis

Het is bijna zover: van 18 t.e.m. 26 september mogen we in Vlaanderen het WK Wielrennen verwelkomen voor zijn 100e verjaardag. Een groot feest, want de koers komt thuis.

WK21 Foto challenge

Deze zomer dagen Sport Vlaanderen en partners alle Vlamingen uit: neem deel aan de unieke #dekoerskomtthuis-fotochallenge en maak kans om fantastische WK-prijzen te winnen!

Spring zeker ook zelf op je fiets en geniet van een fietstocht langs de prachtige Deinse WK-fietsroute met heel wat unieke fotopunten. WK - Fietsroute Deinze.

Meer info vind je op de website van Sport Vlaanderen: De koers komt thuis.

WK punten Deinze

Grammene
Lorenzo brug Grammene: Ooit al gezien hoe de brug een kader vormt om de kerk en het dorp in beeld te brengen? Laat je inspireren door de brug voor de perfecte foto...

ooi

Ooidonkdreef: Een prachtige kasteeldreef van 900 meter lang. Aangelegd op een dam en gekasseid circa 1567 als nieuwe verbinding tussen het kasteel van Ooidonk en de steenweg Gent-Deinze-Tielt.

merendree

Het eiland in Merendree: Op het merkwaardige schiereilandje, het Eiland genaamd, aan de samenvloeiing van het Schipdonkkanaal en het kanaal Gent-Oostende is alleen zachte recreatie toegelaten. Auto’s krijgen geen toegang in dit waardevolle stukje natuur. Alleen wandelaars en fietsers mogen er verpozen in een oase van rust en groen. Er is recent een Eikenbos aangeplant.