Gemeente Stad Deinze

Cultuurraad

De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal en kwalitatief cultuurbeleid in de stad.

De cultuurraad

  • brengt, op vraag van het bestuur en op eigen initiatief, adviezen uit over alle aangelegenheden over het cultuurbeleid.
  • brengt overleg tot stand tussen organisaties, verenigingen, diensten en instellingen die actief zijn in de culturele sector in onze stad.
  • neemt initiatieven om het culturele aanbod uit te breiden en de culturele dynamiek van de stad te bevorderen.

Samenstelling van de Algemene Vergadering en het bestuur van cultuurraad 

Verenigingen die willen aansluiten bij de cultuurraad, kunnen dit doen via een digitaal inschrijfformulier, waarbij de nodige gegevens worden opgevraagd. Zo wordt van iedere aangesloten vereniging gevraagd een persoon aan te duiden (= afgevaardigde) die de vergaderingen van de Algemene Vergadering zal bijwonen en die de correspondentie van de cultuurraad zal ontvangen en behandelen.

Geïnteresseerde inwoners die geen lid zijn van een socio-culturele vereniging, kunnen ook aansluiten bij de Algemene Vergadering (als "gecoöpteerden'), dit door het voor hen bestemd formulier in te vullen.

 

Aansluitingsformulier cultuurraad (verenigingen)

 Aansluitingsformulier cultuurraad (privépersoon)

klvf vr A4

 

VLAANDEREN FEEST!

Op zondag 3 juli 2022 organiseert Stad Deinze i.s.m, de stedelijke cultuurraad opnieuw een Volksfeest n.a.v. de Vlaamse feestdag. Dit jaar nodigen we Frank Boeijen uit als muzikale gast in de Brielpoort. Little Kim (de groep rond Kimberly Claeys) verzorgt het voorprogramma.

Frank-Boeijen-persfoto-kleur-Corbno

Volksfeest met Frank Boeijen en voorprogramma Little Kim

Frank Boeijen is een heuse pionier in de Nederlandstalige popmuziek. De zanger, tekstdichter en componist richt in de jaren tachtig de succesvolle Frank Boeijen Groep op en gaat vanaf de jaren negentig als soloartiest verder. Hij schreef inmiddels meer dan vijfhonderd songs, waaronder de onverwoestbare superhits zoals “Suzanne”, “Koud in mijn hart” en “Kronenburg Park”, die ongetwijfeld voor een hoogtepunt zullen zorgen in de Brielpoort op zondag 3 juli.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Little Kim. De groep rond lokale zangeres Kimberly Claeys, gekend als frontvrouw bij Kadril en als backing vocaliste bij Guido Belcanto, strekt haar eigen vleugels uit! Country geboetseerd uit Vlaamse klei, gebracht door topmuzikanten zoals Bruno Deneckere, Andries Boone en Jasper Hautekiet, onder goedkeurend oog van Guido Belcanto.

Tijdens dit evenement zullen verschillende Deinse culturele verenigingen de bezoekers allerlei lekkers aanbieden. De deuren worden om 18u geopend.

Frank Boeijen, voorprogramma: Little Kim
Zondag 3 juli om 18 u.
Brielpoort, L. Matthyslaan, 9800 Deinze

gratis toegang, zonder reservatie

Programma 11 juliviering

Het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt in Deinze officieel gevierd in De Klaproos te Landegem met een gelegenheidstoespraak door Axel Buyse. De muzikale omkadering wordt verzorgd door Roel Van Bambost.

Filmliefhebbers zullen Roel Van Bambost zeker en vast kennen als de minzame filmrecensent van de VRT. Maar als helft van het kleinkunstduo Miek & Roel is hij ook een icoon in de Vlaamse muziekgeschiedenis. Hij viert eind dit jaar zijn 80ste verjaardag met het programma ‘De Kleine Revolutie’, een knipoog naar ‘De Grote Revolutie’, een van de bekendste songs van Miek & Roel.

Goede wijn behoeft geen krans en kan je in vele omstandigheden schenken, zo zal blijken in De Klaproos.

Gastspreker Axel Buyse werd onlangs als voormalig Diplomatiek Vertegenwoordiger in de bloemetjes gezet door de Vlaamse Regering voor zijn jarenlange carrière in de Vlaamse diplomatie.

Axel was jarenlang een vaste waarde in de Vlaamse en bij uitbreiding Belgische diplomatie. Zijn carrière als Diplomatiek Vertegenwoordiger startte in Den Haag. Daar bleef hij zes jaar, om na zes jaar op de Permanente Vertegenwoordiging van Vlaanderen bij de EU, terug te keren voor nog eens vier jaar.

Aan het einde van zijn laatste ambtstermijn in Nederland werd hij benoemd tot officier van de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdiensten in de bevordering van de relaties tussen Nederland en Vlaanderen. Een mooie en terechte erkenning voor de geleverde inspanningen. Zo nam hij in Nederland onder meer het voortouw om tot een nieuw akkoord over de Schelde te komen, dat van groot belang is voor de toekomst van de haven van Antwerpen. Ook bij de bouw van een nieuwe zeesluis bij Terneuzen speelde hij een belangrijke rol, net zoals bij de fusie van de havens van Gent en Vlissingen tot de allereerste grensoverschrijdende haven "North Sea Port".

Toespraak Axel Buyse en muzikale omkadering door Roel Van Bambost

maandag 11 juli om 19 u.
De Klaproos Landegem, Stationsstraat 20, 9850 Deinze

Gratis toegang, zonder reservatie