Gemeente Stad Deinze

Cultuurraad

De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal en kwalitatief cultuurbeleid in de stad.

De cultuurraad

  • brengt, op vraag van het bestuur en op eigen initiatief, adviezen uit over alle aangelegenheden over het cultuurbeleid.
  • brengt overleg tot stand tussen organisaties, verenigingen, diensten en instellingen die actief zijn in de culturele sector in onze stad.
  • neemt initiatieven om het culturele aanbod uit te breiden en de culturele dynamiek van de stad te bevorderen.

logo Vlaanderen feest

Het volksfeest in het kader van ‘Vlaanderen Feest’ zal plaatsvinden in de Brielpoort op zaterdag 1 juli. Het belooft opnieuw een onvergetelijke avond te worden! Vlaanderens bekendste stemmenimitator Guga Baul komt dan immers naar Deinze afgezakt met zijn Radio Guga. Wie Guga Baul al aan het werk heeft gezien, weet: je krijgt niet één maar tientallen uitstekende zangers voorgeschoteld. Geruggesteund door zijn steengoede band met o.a. Joost Van den Broeck (drums) en Bert Embrechts (bas) aan boord, staat Radio Guga garant voor ambiance! 

Als voorprogramma zal de lokale artiest Go Ninja Go! optreden. 

Elke vereniging die lid is van de cultuurraad krijgt de kans om een afzonderlijk standje op te stellen met bv. fruitsappen, wijnen, cocktails, jenevers, speciale bieren, enz. Ook desserts (gebak, ijsjes) of hot-dogs, hamburgers,… behoren tot de mogelijkheden. De algemene toog (met water, pils, frisdrank) zal worden uitgebaat door het bestuur van de Cultuurraad. Deze dranken kunnen niet worden aangeboden in de kraampjes.

Wie hieraan wenst deel te nemen kan tot uiterlijk op 5 juni 2023 inschrijven via het invulformulier dat u kan terugvinden onderaan deze pagina.

 

Samenstelling van de Algemene Vergadering en het bestuur van cultuurraad 

Verenigingen die willen aansluiten bij de cultuurraad, kunnen dit doen via een digitaal inschrijfformulier, waarbij de nodige gegevens worden opgevraagd. Zo wordt van iedere aangesloten vereniging gevraagd een persoon aan te duiden (= afgevaardigde) die de vergaderingen van de Algemene Vergadering zal bijwonen en die de correspondentie van de cultuurraad zal ontvangen en behandelen.

Geïnteresseerde inwoners die geen lid zijn van een socioculturele vereniging, kunnen ook aansluiten bij de Algemene Vergadering (als "gecoöpteerden'), dit door het formulier 'Aansluiting als gecoöpteerde in cultuurraad' in te vullen.

Aansluitingsformulier cultuurraad (verenigingen)

 Aansluitingsformulier cultuurraad (privépersoon)

Bijlagen