Gemeente Stad Deinze

Buurtfietsenstallingen

Vraag online aan

Maak een afspraak om een fietsparkeerplaats aan te vragen

Maak een afspraak om de sleutel af te halen

Om een oplossing te bieden aan bewoners die geen of te weinig mogelijkheden hebben om hun (elektrische) fiets of speed pedelec op een comfortabele manier thuis te stallen, voorzien we afsluitbare buurtfietsenstallingen.

Vandaag zijn er vier fietsbergingen, je vindt ze in de:

  • Koningin Astridstraat;
  • Gentstraat (2x);
  • Ventweg N43 t.h.v. Bullenstraat.

Voor wie

Deinzenaars die wonen in een straal van 300 meter vanaf de locatie waar fietsbergingen zijn, kunnen gebruikmaken van een plaats in een van de buurtfietsenstallingen.

Hoe aanvragen

Als je graag een parkeerplek wenst in een van de buurtfietsenstallingen kan je het digitaal aanvraagformulier invullen of de papieren versie ingevuld bezorgen aan de dienst Omgeving.

De vrije fietsparkeerplaatsen worden toegewezen in chronologische volgorde van de datum van de aanvraag. Zodra een buurtfietsenstalling volzet is, word je op een wachtlijst geplaatst die we eveneens in chronologische volgorde zullen verwerken.

In beide gevallen wordt je door de dienst Omgeving op de hoogte gebracht.

Bedrag

Om gebruik te maken van een buurtfietsenstalling betaal je een vergoeding van 30 euro per jaar.

Reglement

Voor het gebruik van deze fietsbergingen werd een reglement opgesteld.

In dit reglement worden bepalingen opgenomen die belangrijk zijn om een aangename sfeer in en rond de buurtfietsenstallingen te garanderen.

Lees het reglement voor het versturen van jouw aanvraag grondig na. Het ondertekenen van jouw aanvraag houdt in dat je akkoord gaat met de bepalingen in het reglement.