Gemeente Stad Deinze

Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor vanaf 22 maart van start

Gepubliceerd op  dinsdag 14 maart 2023

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) organiseert dit voorjaar terug een burgerbevraging voor de Gemeente-Stadsmonitor in alle Vlaamse steden en gemeenten. Tussen eind maart en eind juni 2023 kan je een vragenlijst ontvangen, die peilt naar het gedrag, de participatie en de tevredenheid van inwoners over lokale beleidsthema's.

Waarom?

Data, informatie en kennis zijn essentieel om (lokaal) beleid voor te bereiden en te ondersteunen. Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) biedt daarvoor verschillende lokale beleidsmonitoren aan, waaronder de Gemeente-Stadsmonitor.

De Gemeente-Stadsmonitor bevat meer dan 300 omgevingsindicatoren, waarvan er ruim 100 worden verzameld door middel van een driejaarlijkse burgerbevraging. Deze indicatoren geven elk lokaal bestuur een uitstekend zicht op de staat van hun gemeente of stad.

Timing

Tussen eind maart en eind juni 2023 bevraagt het Agentschap Binnenlands Bestuur, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, in elke Vlaamse gemeente een representatieve groep inwoners tussen 17 en 85 jaar, overeenkomstig de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). ABB peilt in deze bevraging naar het gedrag, de participatie en de tevredenheid van de inwoners over lokale beleidsthema’s.

De eerste brief zal in de bus vallen op woensdag 22 maart. Een laatste herinnering is voorzien voor eind april. In totaal worden bijna 400.000 burgers uitgenodigd om de bevraging in te vullen.

Vragen?

Heb je vragen over dit initiatief? Je kan vanaf 22 maart terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Infolijn.