Gemeente Stad Deinze

Brochure Deinze vernieuwt/d

In 2009 stelde het stadsbestuur het project Deinze 2020 voor. De stadskern zal tegen 2020 een grondige facelift ondergaan. De stad moet een aangename plaats zijn om te wonen, te werken, te winkelen, ...

Begin mei 2018 heeft iedere inwoner van Deinze een brochure ontvangen met de stand van zaken van Deinze 2020. Je kan deze onderaan de pagina downloaden. 

Deinze is een stad in volle groei. De laatste jaren realiseerde het stadsbestuur heel wat vernieuwingsprojecten onder de noemer Deinze 2020. Al heel wat projecten zijn afgewerkt en de komende jaren blijven we investeren in een bruisende stad en dorpen.

Na de fusie met Nevele blijft het de ambitie om deze dynamiek verder te zetten. We willen de vernieuwing uitbreiden naar de zes bijkomende dorpen. Een stad met 43.105 inwoners en 17 leefgemeenschappen, elk met hun eigenheid, biedt tal van mogelijkheden om uit te groeien tot een plek waar men dagelijks kan genieten van een aangename leef-, werk- en winkelomgeving. We bouwen verder aan de stad als één groot geheel. Wij stemmen samen met de gemeenteraad alle deelprojecten op elkaar af. Want ook dat is duurzaam beleid. Dit kijkboek biedt een overzicht van alle vernieuwingsprojecten, groot en klein. Het is tegelijk een terugblik op enkele straffe realisaties en een vooruitblik naar mooie toekomstplannen.