Gemeente Stad Deinze

Brielpoortbrug

De achtendertig meter lange klapbrug over de Leie verbindt het winkelhart van Deinze met de gratis Brielpoortparking. Ze is ook een belangrijke schakel in het netwerk voor voetgangers en fietsers in de stadskern. Je kunt in het stadscentrum van de ene aangename plek naar de andere wandelen en fietsen. De brug is een realisatie van de stad en de Vlaamse Waterweg.

Beleef de Brielpoortbrug

In het weekend van 15 en 16 mei 2021 wordt de Brielpoortbrug officieel geopend met activiteiten op en rond de brug. Het programma is onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Programma zaterdag 15 mei

10 – 17 u.: wie zijn wagen parkeert op de Brielpoortparking en via de Brielpoortbrug naar het centrum gaat, krijgt een attentie van Deinze winkelstad vzw. Aan de honderdste voorbijganger schenkt de stad een cadeaubon van 250 euro.

10 – 17 u.: een fietstaxi van ViaVelo brengt je gratis naar de Tolpoortstraat, Markt of een andere locatie in het centrum

10 – 17 u.: sup-initiaties (rechtstaand peddelen op een surfplank). Reserveer je plaatsje via www.teamadventure.be/brielpoortsup.

10 – 17 u.: bootjesoptocht door Jachtclub Deinze

10 – 17.30 u.: live-art. Een tiental kunstenaars zullen de Brielpoortbrug en de Leie vereeuwigen op doek. Een jury zal de kunstwerken beoordelen en de winnaar bekronen met een Deinse cadeaubon van 500 euro. Later zal mudel de kunstwerken veilen. De opbrengst gaat naar de reissector in Deinze.

Oproep
Ben je (amateur)kunstschilder of tekenaar en wil je graag deelnemen? Laat het weten aan de dienst toerisme: 09 380 46 02 of toerisme@deinze.be.

13 – 17 u.: demonstraties flyboard

14 – 17 u.: muziek met de fanfare De rustende moeders

Ook Deinze Winkelstad voorziet activiteiten in het centrum: in de Tolpoortstraat wandelen de bezoekers over een rode loper en worden ze getrakteerd op live pianomuziek vanop een heuse vleugelpiano. Verder versiert Deinze Winkelstad van 10 mei tot en met 10 juni een aantal uitstalramen met legobouwwerken. De handelszaken met de legokunstwerkjes worden met elkaar verbonden door een ‘Legowandeling’. Het parcours kan je vinden op een wandelkaart te verkrijgen bij de dienst toerisme en op www.deinzewinkelstad.com.

Radio Tequila brengt een live verslag van het hele event.

Programma zondag 16 mei

10 u.: zwemmen met de Deinse ijsberen

13 u.: bootjesoptocht door Jachtclub Deinze

13 – 17 u.: sup-initiaties (rechtstaand peddelen op een surfplank). Reserveer je plaatsje via www.teamadventure.be/brielpoortsup.

Relevante producten