Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Brielpoort

De Brielpoort is een polyvalente zaal van ca. 1800 m² (60 op 28 meter). De zaal beschikt over een apart sanitair, vestiaire en 4 artiestenloges. Er zijn 1.000 losse en stapelbare stoelen, 250 stapelbare tafels, 8 partytafels, een verplaatsbaar podium van maximum 60 m² (regelbaar tot 1,20 m hoogte) en 6 verplaatsbare togen (van elk 2 m lengte) aanwezig.

Het is verplicht bieren, frisdranken en water af te nemen via de zaal. Achteraan in de Brielpoort staan een vaste toog met tapinstallatie, afwasbakken en frigo's.

Ligging
Lucien Matthyslaan 9
9800 Deinze

Zoek online naar beschikbare data

Je kan zelf de beschikbaarheid van de Brielpoort bekijken in ons vrijetijdsloket.

Hoe weet ik of de zaal nog beschikbaar is?

 • Klik op een zaal en datum naar keuze.
 • De roze balk duidt enkel aan dat online reserveren niet is toegestaan.
 • Kijk welke kleur er verschijnt in de tabel onder of boven de roze balk voor jouw keuze:
  • WIT = BESCHIKBAAR
  • ZWARTE/GRIJZE BALK = BEZET
 • Kijk steeds na of de volledige dag beschikbaar is (via de schuifbalk onderaan). In principe wordt maar één gebruiker per dag toegelaten.

Zoek zelf naar beschikbare data voor de Brielpoort

Hoe aanvragen

De Brielpoort moet minstens 3 maanden vooraf worden aangevraagd aan de dienst cultuur en evenementen.

De aanvragen kunnen enkel via het online aanvraagformulier worden ingediend.
Opties kunnen genomen worden om data tijdelijk te reserveren. Opties kunnen enkel schriftelijk worden aangevraagd. Een optie is slechts 1 maand geldig en kan niet worden verlengd. Per evenement kan slechts 1 datum in optie worden genomen.

Definitieve aanvragen kunnen enkel via het online aanvraagformulier worden ingediend. Ook als er reeds eerder een optie werd genomen moet de definitieve aanvraag nogmaals worden ingediend.

Ga naar het online aanvraagformulier

Bedrag

Raadpleeg de tarieven in het retributiereglement onderaan deze pagina.

Naast waarborg en huurgeld is er een aparte afrekening voorzien voor energie en drankafname op basis van verbruik.

Indien de zaal onvoldoende wordt gepoetst na de activiteit, kan een extra poetsvergoeding worden aangerekend. Ook eventuele schade wordt verrekend.

Reglement

Raadpleeg onderaan het gebruiksreglement voor de Brielpoort.

Meer info

DRANKAFNAME

Het is verplicht om bieren, frisdranken en water af te nemen via de zaal. Deze verplichting is van toepassing op alle pils, cola, water en de andere dranken op de lijst in bijlage die tijdens de activiteit worden verbruikt.

Andere dranken behalve pils, cola, water en de andere dranken op de lijst in bijlage kunnen ofwel besteld worden bij de vaste drankenleverancier van de zaal of bij een leverancier naar keuze.

Hoe werkt dit?

 • De huurder plaatst zijn bestelling rechtstreeks en tijdig bij de aangeduide vaste leverancier op basis van de drankenlijst in bijlage.
 • Deze dranken worden volgens afspraak met de huurder geleverd door de handelaar in zaal Brielpoort.
 • De huurder tekent de levering af voor de activiteit.
 • Na afloop tekent de huurder de telling van de verbruikte dranken af.
 • Op basis van deze telling worden de dranken op de lijst achteraf aan de huurder gefactureerd door het AGB Stad Deinze.
 • De eventuele andere dranken (niet op de drankenlijst) worden rechtstreeks door de leverancier gefactureerd aan de huurder.

Raadpleeg onderaan deze pagina de prijslijst van de verplichte drankafname.

Drankenleverancier: DRANKENHANDEL FONCKE, Schipdonkstraat 18, 9800 Bachte-Maria-Leerne (Deinze), 09 380 15 14, 0495 23 54 76

AANWEZIGE MATERIALEN

Raadpleeg onderaan deze pagina een overzicht van de aanwezige materialen. Enkel wat op deze lijst staat, is inbegrepen in de huur van de Brielpoort.

WIFI

De Brielpoort beschikt over een draadloze internetverbinding via wifi. Huurders kunnen het wachtwoord voor deze verbinding krijgen via de dienst cultuur en evenementen.

Relevante producten