Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

15e Biënnale voor lokale kunstenaars

Van 28 april tot en met 6 mei 2018 - Brielpoort

Lokale artiesten in de kijker

Sinds 1990 organiseert Deinze een tweejaarlijkse tentoonstelling voor de lokale beoefenaars van de beeldende kunsten. De kunstbiënnale biedt een podium aan kunstenaars, die niet altijd kansen krijgen om hun werk aan het publiek te tonen. De expo geeft zo een totaaloverzicht op wat er in Deinze en omstreken leeft op het artistiek vlak.

Kunstbiënnale

Van 28 april tot en met 6 mei 2018 kan je in de Brielpoort opnieuw terecht voor een groepstentoonstelling met schilderijen, tekeningen, beelden, fotografie, kalligrafie, videokunst, mode en poëzie. Bij de eerste biënnale in 1990, toen nog in het Saveryspand, waren er 36 deelnemers. Sindsdien is de tweejaarlijkse tentoonstelling uitgegroeid tot een podium voor meer dan 70 kunstenaars, die samen meer dan 150 werken exposeren. De laatste edities kwamen er telkens een paar duizend bezoekers langs.

Cultuurraad

Van bij de start is de cultuurraad van Deinze de drijvende kracht achter de organisatie van dit kunstevenement. De stedelijke academie voor schone kunsten en het mudel zijn partner bij het initiatief. Beide instellingen maken deel uit van de jury, die de kwaliteit van de ingezonden werken voor deze biënnale bewaakt. De biënnale past zo in de lange artistieke traditie van de Leiestreek.

Laagdrempelig

Voor een kunstenaar is het een logische stap om met eigen werk naar buiten te komen. Voor beginnende kunstenaars zijn er niet veel mogelijkheden om die stap te zetten. Deze tentoonstelling is daarom met opzet laagdrempelig en biedt zo kansen aan kunstenaars met of zonder ervaring. Dat de biënnale doorgroeikansen geeft aan kunstenaars bewijst de artistieke loopbaan van enkele vroegere deelnemers zoals Ingrid Castelein, Stief Desmet of Kathleen Huys.

De inschrijvingen voor de editie 2018 zijn afgesloten. Wie in de toekomst wil deelnemen, kan zijn contactgegevens doorgeven aan de dienst cultuur en evenementen.