Gemeente Stad Deinze

Klasbezoeken en klaskaart

Klasbezoeken

Het hele jaar door verwelkomt de bibliotheek leerlingengroepen van alle leeftijden, van kleuters tot leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Op een leuke manier leren ze informatie opzoeken en leren ze waar ze bepaalde boeken kunnen terugvinden. Ze maken niet alleen kennis met de werking van de bibliotheek maar ontdekken ook het plezier van lezen.

Voor wie?

Scholen uit Deinze, van 1e kleuterklas tot 3e middelbaar

Wanneer?

Dit kan tijdens de openingsuren van de bibliotheek, maar op afspraak ook buiten de openingsuren. 

Afhankelijk van de leeftijd van de groep duurt een klasrondleiding 1 uur tot 1,5 uur (al of niet gecombineerd met het maken opdrachten en het al of niet zoeken/lenen van boeken).

Hoe aanvragen?

Klasbezoeken kunnen telefonisch of per mail aangevraagd worden. 

Kostprijs?

Gratis

Gratis met de bus naar de bibliotheek

De bibliotheek Deinze is erkend als cultuurschakel en dus kan je met je klas gratis met de lijn- of de belbus naar de bibliotheek komen tussen 9 u. en 15.30 u.

Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximum 30 personen per rit en volgens de bestaande dienstregeling. Meer info hierover vind je op www.cultuurkuur.be/dynamo.

Bezoek aan scholen

Het is aangewezen dat de leerlingen eerst op klasbezoek komen om kennis te maken met de bibliotheek. Na het bezoek aan de bibliotheek kan je boeken laten bezorgen op school. Per schooljaar komt de bibliotheek tweemaal ter plaatse zodat de leerlingen nieuwe boeken kunnen kiezen.

Klaskaart

Na een bezoek aan de bibliotheek kunnen de leerlingen voor het lenen van boeken gebruikmaken van een klaskaart (1 kaart voor alle leerlingen van de klas). De boeken op een klaskaart kunnen voor een langere tijd ontleend worden.

Klassen kunnen de geleende materialen 6 weken houden. De boeken kunnen 5 keer verlengd worden. Boeken op een klaskaart kunnen gereserveerd worden door een andere lener.

Klassen van scholen uit Deinze kunnen ook langskomen in de bibliotheek om zelf boeken te kiezen. Zij kunnen gebruikmaken van een klaskaart.
Leraars kunnen ook zelfstandig langskomen om materialen te lenen met de klaskaart.

Het klassikaal lenen van boeken kan tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Reserveren is niet nodig.