Gemeente Stad Deinze

Boekstart

Het project Boekstart wil ouders met kleine kinderen laten genieten van boeken. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger, lezen sneller, rekenen beter en zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken versterkt de band tussen ouders en kind. Het is goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Boekstart is een bibliotheekproject maar werkt samen met het Huis van het Kind Deinze en de consultatiebureaus van Kind en Gezin als doorverwijzers naar de bibliotheek.

Boekstart brengt op 3 momenten boeken en informatie over voorlezen bij jonge gezinnen.

  1. Wanneer ouders met hun baby van 6 maanden het consultatiebureau bezoeken, krijgen ze een babypakket. Daarin zitten een knisperboekje en een brochure met info en tips over voorlezen.
  2. Ouders die met hun peuter van 15 maanden naar het consultatiebureau komen, krijgen een uitnodiging om in de bibliotheek de Boekstarttas af te halen met 2 peuterboeken: een beeldwoordenboek en een voorleesverhaal.
  3. Ouders komen met de uitnodiging naar de bibliotheek en ontvangen de Boekstarttas. Ze maken er kennis met het ruime aanbod aan peuterboekjes en voorleesverhalen.

Voor wie

Baby's, peuters en hun ouders

Bedrag

Gratis