Gemeente Stad Deinze

Met belgerinkel naar de winkel

De Week van de Mobiliteit, van 16 tot en met 22 september, loopt samen met de start van de actie ‘Met Belgerinkel naar de winkel’. Het stadsbestuur en de vzw Deinze Winkelstad willen inwoners en bezoekers van de stad stimuleren om de auto voor korte afstanden thuis te laten en te kiezen om met de fiets of te voet lokaal te winkelen.

Doe je boodschappen met de fiets en verzamel tussen 18 september en 24 oktober stempels bij de deelnemende handelszaken. Volle spaarkaarten kan je deponeren in een van de bussen in

  • dienstencentrum Leiespiegel (Brielstraat 2),
  • sportcomplex Palaestra (Kastanjelaan 35),
  • de bibliotheek Deinze (Gentpoortstraat 1),
  • het gemeentehuis Nevele (Cyriel Buyssestraat 15) 
  • de bibliotheek Landegem (Stationsstraat 20).

Bij afgifte van een volle spaarkaart krijg je een leuk gadget. Na afloop van de campagne worden er enkele waardevolle hoofdprijzen verloot.

De lijst met deelnemende handelszaken kan je hier raadplegen.

Deze actie wordt georganiseerd in samenwerking met volgende partners: vzw Deinze winkelstad aan de Leie en fietshandelaar K-Bikes.

Start campagne

Op 18 september wordt de actie officieel in gang getrapt op het Sint-Poppoplein. Om 10.30 uur komen daar ongeveer 400 KADE-leerlingen met veel gerinkel samen voor een groots fietsbellenorkest. Zoiets zag je in Deinze nog nooit. Spektakel verzekerd!