Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Bedrijfsafval

De gemeenten hebben enkel de verplichting om huishoudelijk afval van gezinnen in te zamelen. De meeste gemeenten aanvaarden echter ook de kleine hoeveelheden afval afkomstig van zelfstandigen, handelszaken, enz. Nochtans mag een gemeente de taken van de privéafvalophalers niet overnemen. Het ophalen van afval van zelfstandigen, handelaars, KMO’s enz. mag daarom enkel gebeuren als de hoeveelheden vergelijkbaar zijn met die van gezinnen.

Heb je grote hoeveelheden bedrijfsafval? Contacteer een privéophaler.

Recyclagepark

Kleine bedrijven kunnen met hun afval terecht op het recyclagepark. Hiervoor heb je een speciale badge nodig die je kunt afhalen bij de dienst omgeving.

Voor het recyclagepark van Deinze zijn de openingsuren voor bedrijven dezelfde als voor particulieren. Bedrijven van het voormalige Nevele die toegang hebben tot het recyclagepark van Nevele kunnen zich enkel op bepaalde momenten op dit park aanbieden. Meer info hierover vind je hier.

Ophaling aan huis

Er worden niet langer aparte bedrijfsafvalzakken verkocht. Bedrijven kunnen gebruik maken van de gewone huisvuilzakken voor hun met huishoudelijk afval vergelijkbaar restafval. Deze zakken kunnen aangekocht worden bij lokale handelaars.

Voor wie

Zelfstandigen, winkeliers, scholen, instellingen en KMO’s