Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Wat is Beat Love Oracle?

iconfinder_diamond_430094 Uniek kwartet

iconfinder_gibson-les_paul_guitar_bass_416380 Bas

iconfinder_Saxophone_103108 Saxofoon

iconfinder_side_drum_82978 Drums

iconfinder_xylophone_83118 Marimba

 
Beat Love Oracle

Stop je bij een trio bestaande uit saxofoon, bas en drums een vibrafoon, dan denk je algauw aan een jazz kwartet. Vervang je die vibrafoon door een gitaar, dan associeer je dit meer met een rockformatie. Maar wat als je een componist of een muzikant bent die beide genres apprecieert, maar zich er niet wil toe beperken?

Dan kun je bijvoorbeeld een marimba toevoegen, zodat je een kwartet krijgt dat tot geen enkel genre behoort. Wat een nieuwe vrijheid kan opleveren, de vrijheid om zelf nieuwe regels te bepalen. Door heel slim om te gaan met ritme en metra, en zo de luisteraar daarmee te verrassen meer dan met harmonische slimmigheidjes.

De toekomst

Het is algemeen geweten dat het orakel van Delphi nooit echt de toekomst heeft voorspeld. Maar dat heeft Beat Love Oracle niet belet toch te besluiten zelf de toekomst in handen te nemen. En, wie weet een repertoire bijeen te schrijven en te spelen dat een voorbeeld kan zijn voor een toekomstige generatie muzikanten, die ook over de stylitische muurtjes willen kijken.

Unieke combinatie

Beat Love Oracle is een kwartet zoals er geen andere zijn. Wat de combinatie uniek maakt is de perfecte versmelting van de mogelijkheden van het instrumentarium (sax, marimba, bas en drums) met en de mogelijkheden die de huidige muzikecultuur biedt. Muziek mág en kán en móet nu veel, want iPod en iPhone stoppen alle genres netje in één lijstje.

Beat Love Oracle live shufflet de nummers tot een party voor nieuwsgierige luisteraars.

Een ware prikkeling voor een publiek dat zin heeft om genre-overschrijdend te luisteren.

 

Ooit was er in de jaren 60 het ‘Modern Jazz Quartet'. BLO is het ‘Modern Cross-over Quartet'.

Frank Nuyts (marimba en composities)
Frank Debruyne (sax en composities)
Stijn Deldaele (vijfsnarige bas)
Ronald Dhaene (drums)

 

 

Ook het tweede ensemble van Frank Nuyts, 'Hardscore', is het ontdekken waard. Surf snel naar https://www.hardscore.be/ en verdiep je nog verder in de wondere wereld van Frank Nuyts en zijn muziek.