Gemeente Stad Deinze

Asbestinzameling bij KMO's en verenigingen

IVM organiseert de ophaling van kleine hoeveelheden asbestcementen golfplaten bij KMO’s en verenigingen. Andere hechtgebonden toepassingen zijn ook toegelaten, voor zover ze in de container passen.

Je kan maximaal 2 containers (samen goed voor ca. 400 m² of ca. 30 m³) per locatie aanvragen. Je kan hiervan gebruik maken als je de eigenaar bent van een gebouw als KMO of vereniging, gelegen in Deinze, dat asbesthoudende golfplaten bevat. Om in aanmerking te komen moet het gebouw opgetrokken zijn voor 1998.

Voor grote oppervlakten raden we de verwijdering door een professionele firma aan, zodat dit op een veilige manier gebeurt met een minimum aan hinder voor de buren.

Hoeveel kost het?

Je betaalt 170 euro per container of 340 euro voor 2 containers. Hierin zitten transportkosten, verwerkingskosten en de kosten voor veiligheidskits (overall, handschoenen en mondmasker) vervat.

Extra veiligheidskits zijn te krijgen voor de prijs van 10 euro. Er kunnen maximaal 2 extra veiligheidskits per adres worden aangekocht.

Hoe ga ik te werk?

  • Vul het formulier in dat je bij de bijlagen onderaan deze pagina vindt en bezorg het aan de dienst omgeving.
  • Na verificatie en goedkeuring van het formulier door de dienst omgeving ontvang je een betalingsuitnodiging (170 euro voor 1 container, 340 euro voor 2 containers).
  • Na ontvangst van de betaling ontvang je een uitnodiging om de veiligheidskits af te halen bij de technische uitvoeringsdienst (Industrielaan 23, 9800 Deinze, openingsuren zie www.deinze.be/technische-uitvoeringsdienst). Je aanvraag wordt door de stad doorgestuurd aan IVM.
  • IVM contacteert een ophaalfirma, die met jou een afspraak zal maken over het leveren en ophalen van de container(s). Er is een termijn van 2 weken voorzien om de container(s) te vullen.

Meer info

IVM: 09 218 90 17 - asbest@ivmmilieubeheer.be