Gemeente Stad Deinze

KADE nodigt uit: Hatching the curatorial egg (Dit is een UiTPAS evenement.)

Koester jij de ambitie om zelf een expo te organiseren? Of stel jij je heel wat vragen over de praktijk van een tentoonstellingsmaker? Dan is de lezing Hatching the curatorial egg iets voor jou! Deze initiatie staat uitgebreid stil bij het begrip cureren en deelt vervolgens heel wat praktische tips and tricks om zelf aan de slag te gaan. Via een unieke blik achter de schermen van O...

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

mudel. Museum van Deinze en de Leiestreek
Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze, 9800 Deinze

Organisatie

Kunstacademie Deinze

Koester jij de ambitie om zelf een expo te organiseren? Of stel jij je heel wat vragen over de praktijk van een tentoonstellingsmaker?

Dan is de lezing Hatching the curatorial egg iets voor jou! Deze initiatie staat uitgebreid stil bij het begrip cureren en deelt vervolgens heel wat praktische tips and tricks om zelf aan de slag te gaan. Via een unieke blik achter de schermen van Over Grenzen (2022), de derde editie van het tweejaarlijkse Kunstenfestival Aardenburg (NL en BE), en Shifting Sceneries (2023), het kunstenparcours van de nieuwe triënnale GIST, komen de verschillende aspecten van de curatoriele praxis aan bod. Heb je nadien nog enkele concrete vragen? Aarzel dan zeker niet om deze af te vuren!

De spreker van dienst is Benedict Vandaele. Als zelfstandig curator, schrijver, spreker en kunstadviseur werkt hij samen met verschillende publieke en private instellingen. Hij stipt curatorieel, archivalisch en kunsthistorisch onderzoek aan als de voornaamste troeven van zijn praktijk.