Gemeente Stad Deinze

Hoogsensitiviteit, vermoeidheid en zelfzorg

Onze zintuigen worden elk moment van de dag blootgesteld aan ontelbaar veel prikkels. Smaken, geuren, geluiden, bewegingen, vormen en kleuren: ons systeem moet alles op een gezonde manier verwerken. En dat loopt niet altijd bij iedereen even vlot. Doe daar nog het verschroeiende tempo van onze westerse maatschappij bij, en het is niet verwonderlijk dat meer en meer (jonge) mensen kampen...

Info

Wanneer

Prijs

€ 45,00
CM-lid - 21,00 euro, CM-lid + VT - 10,5 euro

Waar

De Rekkelinge
Désiré Delcroixstraat 1A, 9800 Deinze

Contact

Organisatie

Samana Oost-Vlaanderen
Onze zintuigen worden elk moment van de dag blootgesteld aan ontelbaar veel prikkels. Smaken, geuren, geluiden, bewegingen, vormen en kleuren: ons systeem moet alles op een gezonde manier verwerken. En dat loopt niet altijd bij iedereen even vlot.

Doe daar nog het verschroeiende tempo van onze westerse maatschappij bij, en het is niet verwonderlijk dat meer en meer (jonge) mensen kampen met gezondheidsproblemen. Wist je trouwens dat hoogsensitiviteit het risico op CVS, burn-out, depressie en fibromyalgie kan verhogen? Het begint allemaal bij de vermoeidheid die groeit wanneer je niet bewust omgaat met de signalen die jouw gevoelige lichaam je geeft.

Voor wie?
Voor mensen die vermoeden of weten dat ze hoogsensitief zijn en de bijhorende lichamelijke klachten willen leren beperken of vermijden.
Belangrijk: basiskennis is mooi meegenomen. Kijk daarom vooraf zeker al eens op www.hspvlaanderen.be.

Wat mag je verwachten?
• Je krijgt een antwoord op de vragen: Wat is hoogsensitiviteit? Hoe komt het dat hooggevoelige personen vatbaarder zijn voor stressgerelateerde aandoeningen?
• Je leert de schadelijke impact op je lichaam beperken door meer inzicht te krijgen in zelfzorg.
• Je krijg op een interactieve manier zowel oefeningen als nuttige tips en tricks mee.

Lesgever: HSP - Kristien Taelman