Gemeente Stad Deinze

Jazzy Sunday: Mimi Verderame Trio

Mimi (Dominique) Verderame toont van kindsbeen af veel belangstelling voor slagwerk. Reeds op zijn negende staat hij voor het eerst op het podium als lid van de groep onder leiding van zijn vader. Op zijn veertiende begint hij een opleiding aan de muziekacademie van Luik en terzelfdertijd zet hij zijn eerste stappen in een opnamestudio. Een jaar later ontdekt hij zijn tweede passie, de ...

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Kansentarief - 2,00 euro

Waar

Leietheater - Kleine Zaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Tickets

Organisatie

Leietheater

Mimi (Dominique) Verderame toont van kindsbeen af veel belangstelling voor slagwerk. Reeds op zijn negende staat hij voor het eerst op het podium als lid van de groep onder leiding van zijn vader. Op zijn veertiende begint hij een opleiding aan de muziekacademie van Luik en terzelfdertijd zet hij zijn eerste stappen in een opnamestudio. Een jaar later ontdekt hij zijn tweede passie, de gitaar.


Op zijn zeventiende ontpopt hij zich, aan de zijde van Jacques Pelzer, als een groot muzikaal talent. Hierdoor raakte zijn carrière in de lift en blijft hij tot op vandaag een vaak voorkomend gezicht op de Belgische jazzscene en kan je hem aan het werk zien in ontelbare ensembles, waaronder Philip Catherine Trio, The Belgian Jazz Big Band, Jan de Haas Quintet, Kristen Cornwell Quintet, ... en heeft hij zijn eigen Mimi Verderame Quartet en Trio. Naast een begenadigd drummer is Mimi eveneens een prima gitarist en componist.


Ondersteund door Jesse Van Ruller op gitaar en Nicolas Thys op contrabas zal hij ons in het Leietheater laten genieten van eigen composities en standards.

Meer over