Gemeente Stad Deinze

Archeologiedagen: Op stap door de tijd in Bachte-Maria-Leerne (lezing)

Over bronstijdboeren, een Romeins landschap en vroegmiddeleeuwse begravingen De Deinse ondergrond heeft heel wat archeologisch potentieel. Het archeologisch bedrijf De Logi & Hoorne voerde de laatste jaren drie opgravingen uit in Bachte-Maria-Leerne. De vindplaatsen liggen vrij dicht bij elkaar en leverden telkens interessante en verrassende vondsten op uit verschillende periodes. De ar...

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

De Engel
Leernsesteenweg 250, 9800 Bachte-Maria-Leerne

Tickets

Organisatie

IOED Leie Schelde
Over bronstijdboeren, een Romeins landschap en vroegmiddeleeuwse begravingen

De Deinse ondergrond heeft heel wat archeologisch potentieel. Het archeologisch bedrijf De Logi & Hoorne voerde de laatste jaren drie opgravingen uit in Bachte-Maria-Leerne. De vindplaatsen liggen vrij dicht bij elkaar en leverden telkens interessante en verrassende vondsten op uit verschillende periodes. De archeologen vonden zo een grote boerderij uit de bronstijd van ongeveer 3600 jaar oud, een bijzondere houten schaal uit de ijzertijd, een quasi volledig landschap uit de Romeinse periode en niet alleen de vroegmiddeleeuwse voorloper van het dorp uit de 7e-8e eeuw, maar ook twee gelijktijdige begravingen.

Voor de Archeologiedagen slaan de Stad Deinze, heemkundige verenigingen Dunsa en Het Land van Nevele, IOED Leie Schelde, Cultuurregio Leie Schelde en De Logi & Hoorne (met extra sponsoring van kraanfirma De Pourcq uit Astene) de handen in elkaar om de buurt haar verleden te leren kennen.

Tijdens de avondlezing nemen we jullie mee op ontdekkingsreis door 2500 jaar geschiedenis en het verleden van Bachte-Maria-Leerne.