Gemeente Stad Deinze

Gianni Marzo - The Vessel - XL

Eind 2020 bracht gitarist/zanger Gianni Marzo voor het eerst een solo-album uit: 'The Vessel'. Na meer dan een decennium muzikaal luitenantschap in groepen als Marble Sounds, Isbells, Ansatz Der Maschine, Jan Swerts en andere, was daar die drang om een eigen verhaal te vertellen. 'The Vessel' werd een collectie melacholische, mijmerende songs over het verglijden van de tijd, het terugk...

Info

Wanneer

Prijs

€ 12,00
-25 of werkzoekend - 9,00 euro

Waar

Arscene vzw
Reibroekstraat 37a, 9850 Hansbeke (Deinze)

Tickets

Organisatie

Arscene

Eind 2020 bracht gitarist/zanger Gianni Marzo voor het eerst een solo-album uit: 'The Vessel'. Na meer dan een decennium muzikaal luitenantschap in groepen als Marble Sounds, Isbells, Ansatz Der Maschine, Jan Swerts en andere, was daar die drang om een eigen verhaal te vertellen.

'The Vessel' werd een collectie melacholische, mijmerende songs over het verglijden van de tijd, het terugkijken naar wat was en het vaststellen van wat er is. 'The Vessel', 'het vaartuig' is een metafoor voor de reis door te tijd die we allemaal lijken te maken.

Het afgelopen jaar tourde Marzo door Vlaanderen met zijn album, binnen de mogelijkheden die de pandemie bood. Vorig jaar passeerde hij zo ook Arscene, via een videostream.
Nu, ongeveer een jaar na het uitbrengen van het album, staat hij even stil bij de totstandkoming van dit voor hem belangrijke eerste eigen album.

In de zaal van Arscene werkte hij via vele repetities verder z'n live-set uit. Daarom leek dit hem een uitgelezen plaats om een speciaal muzikaal programma te brengen met een uitgebreidere bezetting.

Gianni Marzo kijkt er naar uit om 'The Vessel' integraal te brengen voor een live publiek. In een aanvullende set zal hij ook nog andere songs spelen die van ver of dichtbij met het album te maken hebben: liedjes die het album niet haalden, oude liedjes, maar ook liedjes van andere artiesten die hem blijven beïnvloeden.

Enkele van die artiesten, met wie hij in andere muzikale contexten het podium deelt, zullen voor de gelegenheid ook hier op het podium staan… Dat belooft !

Bezetting
Beatrijs De Klerck (Marble sounds, Jan Swerts, Sonar e.a) viool, keyboards, zang
Renée Sys (Renée, Marble Sounds e.a.) gitaren, zang
Gerd Van Mulders (Marble Sounds, Isbells) zang, trompet, bugel
Pieter Van Dessel (frontman van Marble Sounds) keyboards, zang
Gaetan Vandewoude (frontman van Isbells & producer) drums, zang

Meer over